Смак Маріуполя. 4 страви, які асоціюються з містом, - ФОТО



У багатьох міст є свій смак. Львів смакує кавою та круасанами. В Київа солодкий смак Київського торту. Херсон – це смак кавунів, а Мелітополь – черешні. Таких прикладів можна приводити ще багато. Але, якщо в вас спитають: а чи можеш привезти мені щось ваше, маріупольське? Чи не поставить вас таке запитання в тупик? - звертається у своєму блозі керівник Центру підтримки та розвитку малого та середнього бізнесу Роман Амєлякін.

Якщо ні, то ви вже добре знайомі з сучасним Маріуполем. Але якщо не можете відповісти на це питання, то ми, Центр підтримки та розвитку МСБ, розкажемо вам дещо.

 І, мабуть, найперша страва, яка згадується, це чебуреки.

Смак Маріуполя. 4 страви, які асоціюються з містом, - ФОТО, фото-1

Скуштувати чебуреки можна будь-де, але тільки в Маріуполі (або в сусідніх селах) від цього можна отримати справжнє гастрономічне задоволення. Це не жорсткий, як стара літня резина, чір-чір на ринку у Черкасах, не сухий, з товстого тіста, «чебурек» на залізничному вокзалі Дніпра і не, бережи Боже, той макет чебурека, який продають у замороженому вигляді в крамницях. Тонке, ніжне тісто, зажарене в свіжій олії з соковитими начинками на будь-який смак. І придбати справжні «Маріупольські чебуреки» та чір-чіри можливо в кафе «The Cheburek» на Приморському бульварі,

Для поціновувачів солодкого можна порекомендувати «Маріупольский торт».

Смак Маріуполя. 4 страви, які асоціюються з містом, - ФОТО, фото-2

Створений за домашнім рецептом, вдосконаленим професійним кондитером Оленою Фоменко він підкорює насиченим смаком 22 пісочних коржів з волоським горіхом та солодкого заварного крему зі згущеним молоком. А крім цього має ще одну відмінну рису: він створюється руками поварів під ретельним наглядом авторки рецепту прямо в приміщені кафе «Марія Федорівна». З таким подарунком не соромно приїхати до друзів в інше місто чи, навпаки, зустріти делегацію.

А якщо вам до вподоби не стільки солодкий, скільки витончений десерт, то на цей випадок мережа кондитерських «La Roshelle» запропонує вам неймовірний «Ягідний флан».

Смак Маріуполя. 4 страви, які асоціюються з містом, - ФОТО, фото-3

Ціла купа свіжих ягід у вершково-ванільному кремі на коржику з пісочного тіста. Знаєте, де ще таке можливо скуштувати? Отож. Навіть гугл не дуже знає!

Не подобається солодке чи рахуєте калорії? Ну то не солодощами єдиними. Дуже смачний сир з коров’ячого або козячого молока роблять в Маріуполі на підприємстві Юрія Тернавського.

Смак Маріуполя. 4 страви, які асоціюються з містом, - ФОТО, фото-4

«Покровська коза» від Маріупольського молокозаводу може запропонувати широку лінійку твердих та розсільних сирів, що вироблені з молока корів, що надходить з фермерських господарств Донецької і Запорізької областей -  «Малинівка», «Октябрь», «Экопрод». Поласувати можна в багатьох крамницях міста.

А якщо бажаєте більш «лампового», крафтового сиру за авторськими рецептами від маріупольських сироварів, то тоді вам варто звернути свою увагу на «Смачний льох» («Вкусний погрєбок»). Це саме воно – сімейне виробництво з авторською якістю від Ольги Чукурни. А, і не забудьте спитати в них пастилу з аджикі. Певний, такого ви навряд чи смакували!

Ну й якщо вже мова зайшла про сир, то який сир без гарного вина? І тут Маріуполю є що запропонувати. Натуральні сухі вина з власного винограднику від ТМ «ТHREE-G». Тут мабуть краще тисячі слів будуть власні враження, адже власник, запрошує на дегустацію  5 сортів сухих натуральних вин власного виробництва, після якої можна придбати вино у с. Агробаза.

Отже, тепер ви маєте можливість спробувати смаки Маріуполя й розповісти про них іншим. Бо наше місто варто того, щоб змінитись у кращий бік.

Більше блогов читайте тут



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW