У Маріуполь на гелікоптері прилетіли київські лікарі та провели надскладну операцію, - ФОТО



3 грудня вперше в медичному закладі Маріуполя була проведена вкрай складна операція при дуже небезпечнішому захворюванні – розшарованій аневризмі черевного відділу аорти.

Як повідомляє прес-служба обласної лікарні, 62-річний чоловік надійшов до хірургічного відділення №1 обласної лікарні інтенсивного лікування Маріуполя у тяжкому стані, був обстежений та оглянутий лікарями-хірургами, кардіологами, реаніматологами, ендокринологами, фахівцями ультразвукової та променевої діагностики.

Пацієнтові назначили екстрене оперативне втручання в спеціалізованому відділенні з хірургічного лікування серця та магістральних судин у Києві, але транспортування туди пацієнта через стрімку негативну динаміку було неможливим. Для того, щоб врятувати життя чоловіку, було вирішено запросити до Маріуполя фахівців Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова НАМН України.

У Маріуполь на гелікоптері прилетіли київські лікарі та провели надскладну операцію, - ФОТО, фото-1

Адміністрація київського інституту одразу пішла назустріч, і бригада столичних судинних хірургів гелікоптером була доставлена до Обласної лікарні інтенсивного лікування Маріуполя.

Спільними зусиллями лікарів Києва та медичного персоналу маріупольської обласної лікарні була виконана унікальна операція – резекція аневризми та алопротезування аорти синтетичним протезом.

У Маріуполь на гелікоптері прилетіли київські лікарі та провели надскладну операцію, - ФОТО, фото-2

Операція пройшла успішно, стан пацієнта відповідає важкості операції. Чоловік продовжує лікуватися в Маріуполі, лікарі сподіваються на його швидке одужання.

Читайте також: В мариупольском Кардиоцентре хирурги впервые провели уникальную операцию на сосудах, - ФОТО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW