"Вірус обманув імунітет і стрімко шириться, штам "Омікрон" готовий "зіпсувати" Новий рік": лікарка про зараження українців



Штам "Омікрон" перейшов до стрімкого поширення в Україні, а поперед новорічні та різдвяні свята. Медики готуються до ускладнення ситуації у медзакладах. Вірус продовжує викликати важкі симптоми і ускладнення. Лікарі зазначають, що штам "Омікрон" має свої специфічні особливості, котрі варто знати всім українцям, аби уникнути біди.

Як інформує "Obozrevatel", головна інфекціоністка, заслужена лікарка України Ольга Голубовська повідомила, що кожен наступний штам коронавірусної інфекції збільшує свою заразність. Водночас, як зазначила фахівчиня, нові варіанти інфекції поступово втрачають силу.

Вона наголосила, що недооцінювати Омікрон не варто. Цей штам викликає занепокоєння і насамперед своєю високою заразністю. Крім того, він вислизає від імунітету як природного, так і штучного, він також слабше відповідає на терапію.

"Якщо ми проаналізуємо пандемію з її початку до сьогодні, то можна помітити, що кожен наступний варіант коронавірусу збільшує свою заразність, при цьому компенсаторно поступається своєю агресивністю. Збудник вибирає свій пандемічний потенціал", – зазначила Голубовська.

Вона звернула увагу на те, що штам Дельта був більш заразним від "класичного" варіанта коронавірусу, але в той же час менш летальним, але захопив молодих людей і дітей.

Омікрон, що прийшов йому на зміну, виявився ще заразнішим.

"Але в основному він спричиняє легкі, неважкі форми захворювання", – сказала Голубовська.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW