У Житомирському онкодиспансері провели унікальну операцію пацієнту з рецидивом хвороби



У Житомирському обласному онкологічному диспансері провели надскладну операцію пацієнту з рецидивом онкологічного захворювання – рака яєчника.

У жінки, яка пройшла лікування, через певний період стався рецидив і метастази пухлини поширились на інші органи. Зазвичай такі хворі отримують паліативний курс хімієтерапії і на жаль помирають.

Як розповів медичний директор закладу Тарас Волков, такі операції проводяться дуже рідко, тому для її проведення запросили провідного фахівця Національного інституту раку.

«Складність операції полягає в тому, що хірург має оперувати все – і кишківник, і печінку, має бути досвідченим в судинній хірургії – тобто він повинен бути універсальним. Також необхідно мати відповідне медичне обладнання. У нас таке обладнання вже закуплено і це дає можливість видаляти будь-які метастази. Проте наші фахівці не робили настільки складні операції. Досвідом оперування рецидивів поділився хірург-онколог В’ячеслав Копецький з Національного інституту раку», – розповів медичний директор закладу.

Біологічна особливість пухлини в тому, що метастази зазвичай розкидані по різних органах. Саме такі операції потребують певних навичок, аби безпечно видалити пухлину і не зачепити життєво важливі органи, розповів хірург-онколог В’ячеслав Копецький.

«У нашому випадку був широкий фронт робіт – у жінки було 5 вузлів на різних органах, один з них на селезінці. А оперування рецидивів хвороби – це технічно складний процес: хірург повинен мати відповідний набір технічних навичок, є серйозний запит до анестезіологів, до закладу, до його оснащення. Такі втручання можна проводити лише в тих закладах, де все це є», – розповів фахівець Інституту раку.

Після видалення пухлини і метастаз пацієнтка отримає ще курс хімієтерапії і лікарі мають надію, що ця операція дасть шанс на життя.

Джерело: Житомирський обласний онкологічний диспансер



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW