Ні шоколадних, ні ягідних: в Україні заборонили смакові добавки у цигарках



Верховна Рада прийняла Закон № 4358 «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну». Про це повідомляє офіційний сайт парламенту, пише 0372.ua.

Нагадуємо: Наїхав на пішохода – буковинця судитимуть за смертельну аварію

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Законом вносяться зміни до законів «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» та «Про рекламу», спрямовані на зменшення привабливості тютюнових виробів, захисту від впливу вторинного тютюнового диму, викидів від електронних сигарет та аерозолю тютюнових виробів для нагрівання у публічних приміщеннях.

Закон дає визначення ряду термінів, зокрема: «бездимний тютюновий виріб», «електронна сигарета», «новітній тютюновий виріб», «рідини, що використовуються в електронних сигаретах» тощо.

Законом забороняється використання ароматизованих сигарет і електронних виробів. Також встановлюються вимоги для виробництва і реалізації тютюновій продукції, електронних сигарет, бездимних тютюнових виробів щодо: вмісту шкідливих речовин; оформлення упаковки, зокрема, медичних попереджень споживачів; обмеження реалізації (продажу) та вживання; рекламування. Визначається відповідальність за порушення встановлених норм.

Читайте також: У Чернівцях на місяць обмежать рух транспорту по вулиці Головній

Запрацює Зимове містечко. Які святкові заходи відбуватимуться в Чернівцях



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW