У Нафтогазі визнали, що не зможуть довго утримувати низькі ціни на газ для населення, це стосується і мешканців Добропілля



У Національній компанії «Нафтогаз України» не вистачить надовго власних ресурсів для того, щоб покрити різницю між ринковою вартістю газу і діючими тарифами. Поки українці сплачують за газ 8 гривень за кубометр, ринкова вартість газу становить 45 гривень. Про це повідомив начальник «Нафтогазу» Юрій Вітренко під час ефіру на телеканалі «1+1».

«За останній рік – за один тільки рік! – ціни на природний газ в Європі зросли в сім разів. Зараз держава, національна компанія роблять так, щоб люди не платили більше в сім разів. Зробили так, щоб за тепло люди платили стільки ж, скільки платили минулого року. На газ ціна роздрібна-8 грн. При тому, що ринкова ціна - 45 грн. Різниця, яку фактично економлять українські споживачі, - це все ресурс Національна компанія «Нафтогаз». 7,42 грн для потреб населення - ця різниця колосальна. Це десятки мільярдів гривень тільки цього опалювального сезону», - зазначив Юрій Вітренко.

Також він повідомив, що при таких високих цінах «Нафтогаз» не зможе довго покривати різницю.

«Ми чесно говоримо, що, якщо збережуться такі ціни, ми як національна компанія не зможемо покривати таку різницю. Тому це буде серйозна розмова всередині країни: з депутатами, які фактично голосують за бюджет, які визначають джерела і використання коштів, зі споживачами, з українцями. Ми дійсно будемо разом сідати і вирішувати, як проживати», - сказав начальник «Нафтогазу України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW