Карантинні перевірки у Чернігові та області: виявлено 33 порушення та складено 2 протоколи



У Чернігівській ОДА повідомили про результати перевірок стану дотримання карантинних обмеженень.

Так, у четвер, 16 грудня, у Чернігові 7 робочих груп перевірили ТРЦ «Hollywood» та «ЦУМ», заклад харчування та кінотеатр, а також 6 магазинів продовольчих і непродовольчих товарів.

Цього ж дня загалом по області спеціалісти Держпродспоживслужби провели 148 моніторингових та санітарно-епідеміологічних обстежень. Виявили 33 порушення/недоліки та склали 2 протоколи. Перевірки здійснювали 27 робочих груп, у 25 з них участь також брали представники Нацполіції, у 2 – працівники Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: Адаптивний карантин в Україні продовжили: як довго діятимуть обмеження

Нагадаємо, з 6 грудня почали діяти нові карантинні норми. Вони стосуються перш за все невакцинованих громадян. Тепер на жовтому рівні епіднебезпеки для відвідування та роботи громадських закладів, ресторанів, спортцентрів, розважальних закладів, участі в масових заходах тощо потрібно принаймні одне щеплення проти COVID-19, чинний негативний тест чи сертифікат про одужання.

Окрім того, був зменшений термін дії документа про отримання однієї дози вакцини проти COVID-19: «жовтого» COVID-сертифіката та довідки форми 063-О. Раніше вони були чинними 120 днів, а з 6 грудня їх термін дії становить 30 днів. У випадку, якщо людина не зробила другу дозу вакцини протягом 30 днів, її документ перестає бути чинним.

У випадку відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів, власник закладу може отримати штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW