59-ту річницю від дня створення відзначає військова частина 8-го полку спецпризначення



8-й окремий полк спеціального призначення відзначає чергову річницю від дня створення військової частини. Привітати військовиків зі святом на територію, де базується полк, завітали керівники міста й області, депутати, представники силових структур. Від влади міста військовослужбовців Сил спеціальних операцій привітав заступник Хмельницького міського голови Олег Шинкарук, кращим військовим вручив грамоти і подарунки від міського голови Олександра Симчишина.

«Хмельницький вдячний вам за ваш внесок у забезпечення національної безпеки, територіальної цілісності нашої держави. Пишаємось тим, що саме у нашому місті розташована ваша військова частина. Сьогодні існує велика кількість дієвих соціальних програм, направлених на підтримку військовослужбовців, забезпечення бойової підготовки. Ми і надалі готові до співпраці та всебічної підтримки вашої та інших військових частин, що дислокуються у Хмельницькому», - зазначив заступник міського голови Олег Шинкарук, звертаючись до військовослужбовців.

У ході урочистостей відбулося покладання квітів до «Стели Героїв», що знаходиться на території частини. Хвилиною мовчання згадали поіменно 20-х побратимів, тих, кого не дочекалися додому рідні, й усіх військовослужбовців, які поклали своє життя заради захисту України. Разом помолились за мир на українській землі.

Під час урочистостей кращих військовослужбовців однієї з найбільш боєздатних частин Збройних Сил України, підрозділи якого на сході України виконуючи найскладніші завдання, відстоюючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, відзначено нагородами, подарунками, матеріальною допомогою, група військовослужбовців отримала чергові звання.

Державні нагороди – ордени «За мужність» (чотири ІІ ступеню і стільки ж ІІІ ступеню) цього дня отримали восьмеро військовослужбовців, один з яких посмертно. Нагороду батька, Урберта Мрачковського, який загинув 19 листопада від ворожої кулі у зоні проведення бойових дій на Донбасі, отримав його син Нікіта. ЇЇ вручив командир військової частини полковник Андрій Матвіїшен.

Нікіта також отримав солодощі та подарунки до Дня святого Миколая.

Після завершення урочистої частини відбулося відкриття оновленої частини музею військової частини, в якому зібрані матеріали за період реформування військової частини, а також сучасності (матеріали з бойових завдань в зоні ООС).

У рамках відзначення чергової річниці, також організовано виставку військової техніки та озброєння для школярів міста.

Відповідно до Програми шефської допомоги військовим частинам, розташованим на території міста Хмельницького, 8-му полку спеціального призначення з міського бюджету виділено кошти на ремонт і поліпшення матеріально-технічної бази військової частини (за 4 роки понад 2,5 млн грн). Зокрема на поточний ремонт казармених приміщень, вартового приміщення, їдальні, кімнати для зберігання зброї тощо, який вони виконували власними силами.

Хмельницька міська рада також надає вагому соціальну підтримку військовослужбовцям та учасникам бойових дій на Сході України, забезпечуючи їх житлом.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW