Пожертвувати свою 1000 гривень за вакцинацію хворим діткам: ужгородець зареєстрував петицію



145 голосів з 25 тисяч необхідних набрала петиція ужгородця Андрія Прокопця про надання українцям можливості пожертвувати свою 1000 гривень за вакцинацію благодійним фондам, котрі допомагають хворим дітям. Автор зареєстрував петицію 8 грудня на вебпорталі "Електронні петиції", пише Суспільне Закарпаття.

Ужгородець Андрій Прокопець каже: написати петицію йому порекомендував друг.

"Ідея виникла в той час, коли гортав стрічку Facebook, а там багато інформації про те, що багато дітей потребують допомоги, — розповів чоловік. — Я думаю, що всі знають про тих дітей, для котрих зараз активно збирають кошти. Коли держава виділяє таку велику суму коштів на те, аби роздати по 1000 гривень людям, котрі захистили себе від вірусу, то я подумав, що було б краще, якби ми разом за ці гроші допомагали дітям".

Юрист Василь Попович розповів: для того, аби президент України розглянув петицію Андрія Прокопця, необхідно набрати достатню кількість голосів – тобто 25000.

"Набирає необхідну кількість голосів, далі впродовж 10 днів вона опрацьовується, приймається рішення про задоволення, чи незадоволення, — пояснив Василь Попович. — Якщо про задоволення, позитивний висновок, то орган влади зобов’язаний прийняти відповідне рішення, за яке проголосували 25000 підписантів, також мають його оприлюднити офіційно на веб-сторінці сайту Президента, КМУ, ВРУ".

Для того, аби проголосувати за петицію Андрія Прокопця, охочі мають 86 днів.

Подробиці в сюжеті Суспільного Закарпаття:

Читайте також: «Ковідна» тисяча на ліки: уряд почав розробляти механізми

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW