Вакцинація від кору: скільки дітей щеплено у Чернівецькій області



Кір – небезпечне вкрай заразне вірусне захворювання, що поширюється дуже швидко. 9 із 10 людей, з якими контактувала інфікована особа, теж захворіють, якщо вони не були щеплені. Про це повідомляє Чернівецька ОДА, пише 0372.ua.

Нагадуємо: Фармкомпанія Pfizer очікує, що людству ще довго доведеться вакцинуватись від коронавірусу

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Кір може мати серйозні ускладнення. Під особливою загрозою – діти віком до п’яти років. Серед ускладнень кору – запалення середнього вуха (отит), запалення дихальних шляхів (бронхіт), запалення легенів (пневмонія), запалення мозку (енцефаліт), діарея. Кір може спричинити навіть смерть.

Цей недуг небезпечний і для вагітних: він може стати причиною розвитку ускладнень, передчасних пологів чи мимовільного аборту (викидня).

Специфічного лікування від кору немає. Найкращий захист – вакцинація. В Україні комплексна вакцина від кору, паротиту і краснухи (КПК) внесена до Національного календаря профілактичних щеплень. Вона безпечна, ефективна і надає тривалий захист. Діти отримують її безоплатно.

На Буковині перше щеплення у віці 1 року станом на 1 листопада отримали 68,6% малюків, а друге – у віці 6 років – 72,9%. Про це інформують у Департаменті охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації. Це практично збігається із загальноукраїнським показником, який складає 71,9% та 74,7% відповідно. Якщо з якихось причин ваша дитина не була вакцинована відповідно до Календаря профілактичних щеплень, зверніться за консультацію до лікаря.

Читайте також: Перед судом постане буковинець, який заборгував понад 30 тисяч аліментів

Посилення карантину на Буковині: скільки адмінпротоколів склали на підприємців



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW