У Донецькій області від коронавірусу імунізовано 68% дорослих жителів



Загальна кількість повнолітніх українців, які вакцинувалися хоча б однією дозою вакцини COVID-19, в Донецькій області досягла 68%. Про це повідомив заступник начальника управління Департаменту охорони здоров'я ДонОДА Олександр Педенко в ході брифінгу 10 грудня.

«У регіоні зроблено 1 056 375 щеплень. Тобто 68% жителів Донеччини отримали або тільки першу, або вже обидві дози. Повну імунізацію пройшли 477 036 осіб, або 30,8%. Цей показник залишається низьким, ще рано говорити про те, що пандемія подолана», - зазначив Олександр Педенко.

Також він додав, що сьогодні ЦПМСД, заклади другого рівня і спеціалізовані медустанови, які розгорнули на своїх базах тимчасові пункти щеплення, отримають додаткові дози чотирьох видів вакцин, які раніше прибули в Донецьку область.

«Були отримані для другої дози вакцини AstraZeneca, Moderna, для першої і другої – CoronaVac. Вакцина Pfizer є в достатній кількості на всіх прищепних пунктах і в центрах масової вакцинації», - зазначив Педенко.

Нагадаємо, що для імунізації жителям регіону доступні вакцини від коронавірусної інфекції: AstraZeneca виробництва компанії SK-Bio з Південної Кореї, Китайська CoronaVac, а також Pfizer/Comirnaty, розроблена німецькою біотехнологічною концерном BioNTech і Moderna американського виробника.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW