Смертельне ДТП під Черніговом: фура, в яку врізалася маршрутка, мала технічні проблеми, – ЗМІ



Технічний стан фури, яка стала учасницею смертельного ДТП у вівторок, 7 грудня, біля села Брусилів, має низку проблем. За даними видання «Обозреватель», це могло зіграти фатальну роль.

Нагадаємо, 7 грудня на дорозі Чернігів – Мена біля села Брусилів сталася аварія за участі фури, що їхала з Чернігова та мікроавтобуса, що перевозив пасажирів за маршрутом Борзна – Сосниця – Чернігів. У результаті загинуло 13 людей, ще семеро – у лікарнях.

Водія вантажівки також було госпіталізовано. Після надання медичної допомоги чоловіка затримали. Нині він перебуває у спеціалізованій палаті під вартою поліції.

44-річному чоловікові вручили повідомлення про підозру у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей (ч. 3. ст. 286 КК України). За це йому загрожує до 10 років ув'язнення.

Серед причин, які могли призвести до страшної аварії, слідство розглядає неналежний стан дорожнього покриття через погодні умови (зледеніння), а також технічний стан автомобілів.

На місці події вже проведено трасологічну експертизу для визначення точного місця та кута зіткнення транспортних засобів. Буде проведено експертизу технічного стану транспортних засобів. Зокрема, досліджують роботу гальм, рульового управління та стан шин.

За інформацією джерел «Обозревателя», уже виявлено проблеми із колесами фури. Висота протектора в нормі, але буцімто є інші дефекти на різних колесах – розшарування гуми, розпаровка тощо.

Довідка

В Україні правилами дорожнього руху забороняється керування автомобілем із висотою малюнка протектора шин меншою ніж:

• 1,6 мм для легкових автомобілів та вантажних масою до 3,5 т
• 1,0 мм для вантажних автомобілів масою понад 3,5 т
• 2,0 мм автобусів
• 0,8 мм мотоциклів та мопедів

Також заборонено керувати автомобілями з шинами різних моделей із різними малюнками протектора, з пошкодженнями, порізами тощо.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW