На Тернопільщині засудили чоловіка, який, захищаючись, зарізав злодія



Вироком Кременецького районного суду чоловіка засуджено до одного року позбавлення волі.Тим часом дружина рецидивіста вимагала у суді найсуворішого покарання для чоловіка, котрий спіймав зека на гарячому.

У суді обвинувачений пояснив, що пізно ввечері на велосипеді приїхав додому. Присвічуючи собі ліхтарем, пішов до літньої кухні й побачив, що вхідні двері відчинені, бо в них пошкоджена планка. Відтак зрозумів, що у господарстві побував хтось чужий. Дядько подзвонив до сусіда та спитав, чи нікого він не бачив.

«Та ні», – здивувався той.

Тоді чоловік пішов до сестри, яка живе по сусідству. Жінка відповіла, що зачинила двері літньої кухні на замок. Тоді удвох вони повернулися на подвір`я, і чоловік зрозумів, що хтось є в будинку. Тихенько він зайшов у коридор, увімкнув світло і побачив, як хтось спускається з горища з мішком на плечах. Тобто краде його зерно.

Схоплений на гарячому, злодій, уже не ховаючись, кинув мішок на підлогу, накинувся на господаря та почав його душити. Чоловік марно намагався вирватись.

«У цей момент я побачив на швейній машинці ніж. Схопив його і, відбиваючись, двічі вдарив нападника в груди, – помітно хвилюючись, розповів обвинувачений у суді. – Він трохи відпустив мою шию, тоді я ще раз вдарив його у груди».

Поранений крадій вийшов на вулицю і впав на подвір’ї. А господар – убивця не з власної волі – викликав поліцію та швидку допомогу. На жаль, дорогою до лікарні рецидивіст помер. Тож за фактом умисного вбивства при перевищенні меж необхідної оборони (ст. 118 КК України) правоохоронці відкрили кримінальне провадження. У ході перевірки з’ясувалося, що нападник – раніше судимий за майнові злочини 43-річний житель Почаєва.

Кримінальна подія трапилася 16 грудня 2019 року.

Вироком Кременецького районного суду чоловіка засуджено до одного року позбавлення волі. Також його зобов’язано сплатити на користь держави 1 тис. 884 грн. процесуальних витрат за проведені експертизи.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW