Мешканку Слов’янська посадили у в’язницю за збут наркотиків



Уродженка Слов’янська в березні цього року в районі залізничної зупинки “Оліяжиркомбінат” знайшла наркотичну речовину PVP. Через два дні в іншому районі міста вона добровільно надала для огляду власний рюкзак, в якому знаходилась прозора пластикова коробка з 24 згортками, в яких були наркотики.

Дмитро Браславський для 6262.com.ua

Під час судового розгляду обвинувачена свою провину визнала частково. Жінка визнала факт придбання та зберігання нею психотропної речовини, але наполягала, що наркотик вона зберігала для особистого вживання без мети збуту. Вказала, що тривалий час вона вживає наркотичні речовини, але робить це рідко.

У березні 2021 року дівчина, за допомогою мережі Інтернет, замовила 7 грамів психотропної речовини Альфа PVP. З цією метою вона отримала в банку кредит в розмірі 14 000 грн. Речовину вона забрала у «закладці» під мостом біля зупинки «Оліяжир».

Кількість придбаної наркотичної речовини жінка обумовила тим, що мала намір вчинити за її допомогою суїцид. Придбану речовину вона розфасувала в згортки, оскільки їй подобається фасувати.

Після цього жінка змінила показання та вказала, що розфасування було зроблено нею для зручності особистого застосування. 4 березня 2021 року вона при собі мала 24 згортки з наркотичною речовиною, які були вилучені працівниками поліції, але в той день вона не мала намір вчинити суїцид.

З моменту придбання до моменту вилучення у неї наркотичної речовини минуло більше тижня. Вказала, що на досудовому слідстві в ході слідчих дій вона сильно хвилювалася та давала неправдиві показання, оговорювала себе. В ході судового розгляду справи обвинувачена змінила показання та вказала, що вилучену у неї наркотичну речовину вона носила з собою, оскільки боялася, що вдома її знайде бабуся. Після цього зазначила, що в день вилучення у неї наркотиків, вона їх носила з собою для того, щоб сховати біля міста свого мешкання для подальшого власного вживання. Вдома вона не зберігала наркотичну речовину через конфлікт з батьком. Про умови та механізм збуту наркотиків, про які вона розповіла в ході слідчого експерименту, вона дізналася від особи, яка в 2020 році пропонувала їй продавати наркотики, але вона відмовилася.

Свідок розказав, що весною 2021 року, у першій половині дня він сидів в салоні свого автомобіля біля будівлі школи № 13 у Слов’янську. В цей час він побачив дівчину, як він пізніше дізнався, це була обвинувачена. Вона декілька разів повільно проходила між гаражами, що розташовані біля школи, щось дивилася в телефоні, мала при собі рюкзак. Оскільки раніше в районі вказаних гаражів свідок бачив неповнолітніх з ознаками наркотичного сп’яніння, поведінка дівчини виявилася йому підозрілою та він припустив, що дівчина робить «закладки».

На його запитання дівчина відповіла, що вона гуляє та почала йти в сторону іншої вулиці. Він викликав поліцію та почав на авто слідкувати за дівчиною. Через деякий час побачив, що біля медичної лабораторії дівчину затримали працівники поліції.

Згідно наданої інформації обвинувачена отримує послугу з психіатричної допомоги з 2020 року, по теперішній час у КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня м. Слов’янська», перебувала на стаціонарному лікуванні з 4 вересня 2020 року по 15 грудня 2020 рік з діагнозом: гострий поліморфний психотичний розлад з симптомами шизофренії.

Розглянувши справу суд ухвалив визнати винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), і на підставі цього закону призначити їй покарання у вигляді 7 (семи) років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також з обвинуваченої стягнуть гроші на проведення експертиз.

Як у Слов’янську поліція бореться з наркотиками дивіться у відео: 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW