Алергени та цвіль: чому новорічні ялинки можуть бути небезпечними для здоров'я людини



У США вчені одного з медичних університетів дослідили вирізки з 28 ялинок різних видів, зокрема й штучних. Згідно з результатами, у кожному з цих елементів містилися алергени та 53 вида цвілі. Вони своєю чергою можуть провокувати у людини головний біль, нежить, запаморочення, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше, що Резиденція Святого Миколая в Чернівцях готова 6 грудня зустрічати гостей

Про це повідомляє УНН з посиланням на The Sun. Так, напередодні Нового року або католицького Різдва у домівках традиційно запалюються вогники та ялинка. Вона може бути як природною, так і штучною. Проте вчені наголошують, що символ свята може спричинити певні проблеми зі здоров'ям.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Американські науковці з Медичного університету північних районів США зробили аналіз вирізок з 28 ялинок різних видів. Серед них були й штучні. Результати продемонстрували, що у кожному з цих елементів містилися алергени та 53 вида цвілі. Саме ці чинники й провокують у людини головний біль, а у гіршому випадку – кашель, нежить та запаморочення.

В разі, якщо ви не можете відмовитися від ялинки на Новий рік, але хочете уникнути небажаних наслідків від неї – частіше провітрюйте приміщення та, за потреби, приймайте ліки проти алергії.

Читайте також: На Буковині троє дітей-сиріт прибдали власне житло (ФОТО)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW