Запали свічку пам'яті: про голодомор в Україні



Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі.

Голодомор - це жорстка реакція радянської влади на незламність українців. Наперекір червоному терору були сотні повстань і протестів проти радянської влади. Не спромігшись придушити голос народу "грубою силою" - комісари вдалися до геноциду голодом. 

Український інститут національної пам'яті зазначає, очільники ВКП(б) та уряду СРСР запровадили «насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних, тоталітарна система створила для українців життеві умови, розраховані на їхнє фізичне знищення». 

У 2006 році визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу закріплене Законом України, а 2010-го постановою Апеляційного суду Києва. Винними в організації Голодомору визнані Сталін, Молотов, Каганович та інші керівники радянської імперії. 

О 16:00 долучайтесь до загальнонаціональної хвилини мовчання, запаливши у вікні своєї домівки свічку як символ пам'яті та віри у майбутнє.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW