У Львові розпочали вакцинувати безхатьків: подробиці



У Львові вакцинують безхатьків у Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян на вулиці Кирилівській. 

26 листопада у Львові вакцинують безхатьків у пункті щеплення в Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян на вул. Кирилівській, 3а. Він працює із 11:00 до 18:00. Наразі отримати щеплення прийшло близько 50 охочих. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради. 

Вакцинують мобільні бригади усіма наявними видами вакцин. Перед щепленням медики проводять обстеження та надають медичні пам‘ятки щодо можливості звернутися до поліклініки чи лікарні за умови виникнення побічних ефектів. Отримати щеплення можна й за відсутності документів, що посвідчують особу.

"Ідея вакцинації людей, які мають не мають постійного житла, виникла у громадських організацій, і був такий запит від цієї категорії людей. Тому ми спільно прийняли рішення організувати це, оскільки таким людям дуже часто складно прийти в будь-який пункт вакцинації і скористатися цією можливістю. Після вакцинації людям роздають пам’ятки, де вказано, якою вакциною щеплено і коли потрібно вакцинуватися вдруге, і також вказано рекомендації за умови побічних ефектів", - зазначив в.о. директора департаменту гуманітарної політики Євген Бойко.

Керівник управління соціального захисту Ігор Кобрин зазначив, що у Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян ночує близько 40 осіб, в зимовий період - до 60 осіб. У зимовий період також завжди є потреба в зимовому одязі і взутті, особливо чоловічому, тому охочі допомогти, можуть приносити речі до Центру. 

Довідково. Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян є бюджетною установою управління соціального захисту Львівської міської ради, і надає різні види соціальних послуг громадянам, які опинились на "вулиці". Повідомити про місцезнаходження бездомних осіб можна за стаціонарним номером телефону: 032 - 233 - 1479 у робочі дні з 09:00 до 18:00. Одяг можна приносити у Центр із понеділка до неділі із 09:00 до 22:00.

Читайте також: Де вакцинуватися у Львові та області цього тижня: перелік локацій

Фото на головній: Роман Балук 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW