У Львові оголосили архітектурний конкурс на облаштування громадського простору



Йдеться про простір на території Національного університету «Львівська політехніка», на перетині вулиць Степана Бандери та Євгена Коновальця у Львові. Його використовуватимуть містяни та студенти як для щоденного відпочинку, так і для заходів із вшанування пам'яті Євгена Коновальця.

Рішення про проведення конкурсу 9 січня затвердили на виконавчому комітеті Львівської міської ради. 

«Ми запланували такий простір там, де вулиця Коновальця фактично зустрічається з вулицею Бандери, перед першим навчальним корпусом. Ми маємо погодження від Політехніки навіть на можливість демонтувати паркан і увесь цей простір об’єднати. Тобто де-факто ми будемо мати більш зручну вулицю Бандери з можливістю і десь присісти, і мати додаткове озеленення, а також інклюзивність та доступність просторів. Разом з тим матимемо і мистецький спосіб вшанування пам’яті Євгена Коновальця.

Сподіваємося, що над цим завданням будуть разом працювати команди архітекторів та команди митців, скульпторів. Ми бачимо наскільки вшанування таких людей, як Євген Коновалець, є важливим з точки зору сьогоднішньої боротьби українського народу і вшанування важливих історичних постатей», – розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Реєстрація на конкурс триватиме до 17:00 год 21 січня 2024 року, а подати проєкт учасники можуть до 17:00 год 11 березня 2024 року.

«Ми очікуємо, що участь в конкурсі візьмуть багато архітекторів з різних міст України, так само ми відкриті до того, щоб архітектори з діаспори взяли участь у конкурсі, можливо, проєктанти міжнародних архітектурних студій в колаборації з українськими архітекторами», – додав Антон Коломєйцев.

«Дякуємо команді управління архітектури та урбаністики Львівської міськради за роботу та колегам активістам, які працювали і підтримували цю ідею, а також військовослужбовцям, які багато стежать і підтримують проєкт. Тож це дуже важливий старт конкурсу», – зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Призовий фонд конкурсу становить 450 000 грн. У конкурсі визначено три премії: за перше місце – 200 000 грн, за друге – 150 000 грн, а за третє – 100 000 грн. Фінансування конкурсу відбудеться виключно за кошти благодійників.

Читайте також: Очільник Львівської ОВА Козицький розповів про стосунки з бізнесменом Гринкевичем.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW