Представник Уповноваженого з прав людини зустрівся з колективом ЦСРОІ «Милосердя» у Покровську



До Покровської громади з робочим візитом завітав представник Уповноваженого з прав людини у Донецькій та Луганських областях Дмитро Михальов.

Спільно із заступницею начальника Покровської МВА Оленою Харчевною та начальницею Управління соціального захисту населення Іриною Бонзюх він відвідав центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Милосердя».

Представник Уповноваженого з прав людини зустрівся з колективом ЦСРОІ «Милосердя» у Покровську, фото-1

Представник омбудсмена заслухав особисті звернення батьків, які виховують дітей з інвалідністю та зауважив, що їх підтримка з боку влади вкрай важлива.

«Приємно констатувати, що у Покровській громаді приділяється велика увага дотриманню прав і свобод людини. Втім, є ряд питань, які неможливо вирішити на місцевому рівні. Як от, під час сьогоднішньої зустрічі було наголошено на необхідності переглянути реалізацію прав людей з інвалідністю на законодавчому рівні. Усі висвітлені питання взяті під мій особистий контроль та будуть передані на розгляд секретаріату Уповноваженого з прав людини. Батькам вихованців Центру було запропоновано оформити та надати колективне звернення щодо питань, які їх турбують, на основі яких надалі проводитимуться консультації з відповідальними особами», - зауважив Дмитро Михальов.

Представник Уповноваженого з прав людини зустрівся з колективом ЦСРОІ «Милосердя» у Покровську, фото-2

Під час зустрічі було обговорено стан дотримання прав людини у Покровській громаді, зокрема, ситуації щодо захисту прав вразливих верств населення. Особливу увагу було приділено темі щодо виникнення ситуацій, в яких можливі порушення прав дітей з інвалідністю, шляхи запобігання та розв'язання цього питання.

Представник Уповноваженого з прав людини зустрівся з колективом ЦСРОІ «Милосердя» у Покровську, фото-3

«Покровська МВА постійно опікується Центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Зокрема ми постійно на зв’язку з Оленою Харченою, яка оперативно реагує на наші запити. Ми раді, що вона підтримала батьків «Милосердя» й під час зустрічі з Дмитром Михальовим. Для нас, чиї діти потребують найбільшої уваги та захищеності дуже важливо бути почутими», - поділилась мама вихованця Центру Людмила Фоменко.

Представник Уповноваженого з прав людини зустрівся з колективом ЦСРОІ «Милосердя» у Покровську, фото-4

За результатами зустрічі досягнуто домовленості про налагодження подальшої взаємодії для оперативного розв’язання нагальних питань, які виникають в умовах воєнного стану з метою захисту прав людини.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW