У Міноборони заявили про розірвання договорів, укладених з компаніями Гринкевичів



Міністерство оборони України розриває контракти з компаніями, що повʼязані з сімʼєю скандального львівського підприємця Ігоря Гринкевича.

Про це повідомив заступник міністра оборони Віталій Половенко на пресконференції в "Інтерфакс-Україна" сьогодні, 9 січня.

"Яка позиція Міноборони щодо "кейсу Гринкевичів"? Позиція така: після публікації статті (...). Міністерство оборони одразу ухвалило рішення щодо розірвання тих договорів, які було попередньо укладено", - заявив Половенко.

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міноборони, який пропонував хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування. За даними джерела УП, йдеться про Ігоря Гринкевича. 30 грудня 2023 року Гринкевичу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в розмірі 429 млн. 440 тис гривень. Голова Львівської ОВА Максим Козицький, який підписував меморандум і позував на фото з львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичем, підозрюваним у корупції, заявив, що ніяк не причетний до можливої протиправної діяльності Гринкевича у Міноборони, але при цьому визнав, що підписував договори з компаніями підприємця, хоч проти них були відкриті кримінальні провадження.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW