Дзвінок із «банку» коштував жительці Рівненщини майже 40 тисяч гривень



Нещодавно до поліції надійшла заява 46-річної жительки села Річиця колишнього Гощанського району, що через шахрайські дії невідомих вона втратила значну суму зі своїх банківських рахунків.

Зі слів правоохоронців, на мобільний потерпілій зателефонував невідомий та представився співробітником банку. Він повідомив, що хтось намагається здійснити несанкціонований доступ до її рахунку, аби розплатитися за покупку в одному із інтернет магазинів. Щоб запобігти цьому, чоловік у слухавці порадив заблокувати картку.

Далі за його ж вказівками жінка повідомила всі конфіденційні дані картки та код-підтвердження транзакції. Відтак, зловмисники отримали доступ до її електронного кабінету в інтернет-банкінгу, внаслідок чого з рахунку потерпілої зникло 33 233 гривень кредитних та 5 500 гривень власних коштів.

«Правоохоронці вкотре застерігають громадян: якщо вам надійшов дзвінок нібито з банку, а оператори намагаються отримати особисту інформацію — перервіть розмову та зателефонуйте на гарячу лінію фінустанови або ж зверніться у найближче відділення для з’ясування ситуації.

Ніколи і нікому не повідомляйте персональні дані картки! Бережіть свої кошти!»



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW