Скільки українців необхідно мобілізувати для покриття потреб ЗСУ: відповідь експерта



З початком повномасштаьного вторгнення в Україні почалася зпгпльна мобілізація. Нещодавно Президент країни Володимир Зеленський висловив думку про необхідність призову близько 500 тисяч осіб. Однак експерти, зокрема колишній командир роти батальйону "Айдар" та військовий аналітик Євген Дикий, не зовсім згодні з цим числом і вважають, що й цього буде замало.

Скільки насправді треба мобілізувати громадян

Висновки Дикого ґрунтуються на порівнянні з реальними показниками мобілізації в росії. За його словами, вороги України мобілізують велику кількість військових, зокрема, армія рф поповнилася півмільйоном контрактників лише за 2023 рік. Дикий зауважує, що 500 000 мобілізованих для ЗСУ можуть бути недостатніми у порівнянні з росіянами.

Росіян однаково більше нас. Тобто скільки б ми не мобілізували, ми все одно закінчимося раніше них - дуже поширена помилка. Цей аргумент, який виглядає логічним і переконливим, насправді побудований на хибному припущенні. Він мав сенс, якби за кожного вбитого ворога ми втрачали по одному своєму бійцеві. Зате реально наші втрати значно менше ворожих, - підсумував Дикий.

Експерт також вказав на те, що мобілізація повинна мати на меті не лише підтримку армії, але й залучення тилового суспільства. Це пов'язано із свідомістю громадян щодо необхідності власної захисту та підтримки країни у часи загрози. Євген Дикий підкреслив, що мобілізація є необхідною саме для українців, оскільки альтернативою може бути повна окупація країни армією російської федерації.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW