Чому ПриватБанк блокує доступ клієнтів до рахунків: як це пояснюють представники установи



Із блокуванням доступу до рахунків у ПриватБанку стикається все більше українців, про що свідчать численні відгуки та скарги на порталі Minfin. Блокування відбувається в межах фінансового моніторингу, впровадженого з метою запобігання використанню банківської системи для легалізації доходів, одержаних нелегальним шляхом.

Через які причини фінустанова найчастіше розриває співпрацю з клієнтами, розповіли Новини.LIVE.

Три основні причини блокування рахунків

На порталі Minfin люди скаржаться, що ПриватБанк блокує їхні рахунки, без попереджень і пояснень. А процедура розблокування та виведення власних коштів є нелегкою. Як випливає з відгуків, найпоширенішими причинами, через які можуть позбавити доступу до банківського рахунку, є:

  • операції з криптовалютою;
  • неоновлені дані;
  • ненадання додаткових документів для підтвердження джерела походження грошей.

"Банк заблокував доступ до рахунку без пояснення причини блокування. Звернулась до відділення банку, працівники некомпетентні, нічого не змогли пояснити. Банк не просив жодних доказів, не приймає заяви. Я розчарована банком та його працівниками", — написала одна з клієнток банку.

Пояснення ПриватБанку

Як стверджують представники ПриватБанку, без причин вони не блокують громадянам рахунки. Річ у тім, що деякі операції можуть розцінюватися як підозрілі під час фінансового моніторингу.

"Банк як суб’єкт первинного фінансового моніторингу зобов’язаний вживати заходів, покликаних запобігати та протидіяти легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдженню зброї масового знищення", — розповіли у ПриватБанку.

Крім того, відомо, при проведенні яких фінансових операцій банк з великою ймовірністю заблокує рахунок клієнтові:

  • здійснення переказу на суму понад 400 000 грн;
  • переказ нетипово великої суми коштів, якщо клієнт не оперував подібними сумами до цього;
  • проведення фінансової операції у регіоні, де зазвичай не перебуває клієнт (це може бути розцінено банком як доступ сторонніх осіб до рахунку);
  • велика кількість переказів дрібних сум протягом одного дня.


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW