Минулими вихідними у пастку аферистів потрапило троє жителів Кам’янеччини



Аферисти представлялись працівниками банку, просили позики від чужого імені та продавали неіснуючий товар, ошукавши своїми злочинними діями потерпілих на 24 тисячі гривень. Наразі поліцейські встановлюють всі обставини подій.

Так, 34-річній кам’янчанці шахрай написав в месенджері від імені родички, сторінку якої попередньо зламав. Зловмисник попросив у заявниці позики, на що вона одразу погодилась й, нічого не підозрюючи, перерахувала аферисту понад 15 тисяч гривень. Згодом жінка зателефонувала родичці, аби запитати, чи надійшли кошти, але та їй повідомила, що сторінку було зламано й ніякої позики вона насправді не просила. Після цього потерпіла одразу звернулась до поліції за фактом шахрайства. Зазначили у Кам’янець-Подільському районному управлінні поліції.

38-річний житель Кам’янця-Подільського на сайті оголошень знайшов публікацію про продаж принтера. Чоловік зателефонував продавцю, узгодив деталі, а коли мова пішла про оплату, останній повідомив, що надішле товар лише після повного розрахунку. Потерпілий не хотів втрачати можливість придбати принтер, тож надіслав на рахунок шахрая 4 тисячі гривень. Отримавши гроші, аферист на зв'язок більше не виходив.

76-річна мешканка Дунаєвець втратила майже 5 тисяч гривень, довірившись псевдобанкіру. Шахрай зателефонував до пенсіонерки та, назвавшись працівником служби безпеки банку, запропонував захистити рахунок від несанкціонованого зняття коштів. Для цього нібито необхідно вказати номер та цифри на звороті картки, а також смс-код. Жінка повірила й виконала всі умови. Як тільки потерпіла повідомила персональні дані, шахрай зняв з її банківського рахунку майже 5 тисяч гривень.

Поліцейські Кам’янець-Подільського райуправління поліції з’ясовують обставини усіх вищеперелічених шахрайств та вкотре наголошують: не повідомляйте свої особисті дані незнайомцям. Купуючи товар, обирайте післяплату, а у разі прохання знайомих чи родичів про грошову допомогу, краще зателефонуйте їм та уточніть, чи дійсно у них є така потреба. Будьте обачними, зважуйте свої рішення у незрозумілих ситуаціях. Бережіть себе та свої кошти.

Читайте також:"На Кам'янеччині виявили чоловіка, який, носив при собі гранату".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW