Фінансові обмеження ухилянтів: в НБУ відреагували на законопроект про мобілізацію



В Україні в новому законопроекті про мобілізацію пропонують запровадити фінансові обмеження щодо громадян, які досі добровільно не з'явилися в ТЦК для уточнення своїх облікових даних. Наразі законного способу фінансово обмежити ухилянтів немає. Своєю чергою Нацбанк готовий долучитися до консультацій у Верховній раді.

Про це повідомляє сайт 056.

Заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова під час ефіру «Ми – Україна» розповіла, що законного способу фінансово обмежити ухилянтів немає. Вона зазначила, що  інформація про кожну окрему людину в Україні, яку зберігають банки, може розкриватися лише в особливих випадках. Здебільшого — через суд.

"Інформація щодо кожної конкретної особи, яка є в банках, може розкриватися лише в окремих випадках, у більшості випадків — за рішенням суду. Тому я не бачу такої можливості в межах чинного законодавства", — пояснила вона.

Рожкова також висловила сподівання, що до фінансових «репресій» справа не дійде.

Голова НБУ Андрій Пишний вважає, що в процесі опрацювання законопроекту в парламенті хоче провести дискусії та обмінятися думками.

"Питання мобілізації не входять до компетенції НБУ, оскільки це питання Кабміну, Міноборони та Генштабу. Але в законопроекті передбачені фінансові обмеження для ухилянтів, тому НБУ готовий включитися в процес", - сказав Пишний в ефірі телемарафону.

За його словами, ця дискусія "виведе нас на оптимальний варіант формулювань законопроекту".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW