На Рівненщині посадовець вимагав 4000 доларів хабаря за оренду земельної ділянки під парковку



За одержання неправомірної вигоди 50-річному директору виробничого управління житлово-комунального господарства однієї з громад Дубенщини вручили повідомлення про підозру.

Викрили корупційну схему надання в оренду чи користування майна, що належить місцевій громаді, слідчі СУ ГУНП та оперативники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області.

Про це повідомили в пресслужбі поліції області.

У рамках кримінального провадження, процесуальне керівництво в якому здійснює обласна прокуратура, правоохоронці встановили, що керівник виробничого управління ЖКГ просив надати йому та в подальшому одержав неправомірну вигоду в розмірі 4️ тис. доларів США від підприємця за передачу в користування земельної ділянки комунального підприємства без укладання цивільно-правової угоди. Суб’єкт господарювання планував облаштувати паркомісця для транспортних засобів.

Посадовця затримали на «гарячому» під час отримання неправомірної вигоди біля адмінприміщення установи тапомістили до ізолятора тимчасового тримання в порядку статті 208 КПК України.

За сукупністю зібраних доказів слідчі повідомили йому про підозру за частиною 1 статті 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Шостого січня суд обрав йому запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту строком на 30 діб.

Слідчі дії тривають. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW