Створювати роботів навчали дітей військових та переселенців у Луцьку



У Луцьку дітей військових та переселенців навчали створювати роботів

У Луцьку дітей військових та переселенців навчали створювати роботів

У STEM-лабораторії Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулися майстер-класи для дітей військовослужбовців і внутрішньо переміщених осіб.

Під час дійства діти стали учасниками студії робототехніки, дізналися про те, як сконструювати робота, спробували ним покерувати, виконувати певні завдання. Особливо сподобалося юним відвідувачам STEM-лабораторії «боротися» роботами за принципом сумо. Про це йдеться на сайті вишу.

Після відбувся майстер-клас із природознавства «Таємничий світ через мікроскоп». Під час дійства діти змогли виготовити тимчасові мікропрепарати з фруктів й овочів (картоплі, цибулі, яблук), на власні очі побачили будову клітини та розміщення в ній основних органел, власноруч визначали ph.

Створювати роботів навчали дітей військових та переселенців у Луцьку , фото-2

Як відомо, STEAM-лабораторія з’явилася у Волинському національному університеті імені Лесі Українки наприкінці минулого року. Це спільний освітній простір ЗВО та Волинської обласної Малої академії наук. Тут учні МАН мають змогу створювати власні розробки, а студенти університету – отримувати практичний досвід. Ректор університету Анатолій Цьось зазначив, що майбутнє неможливе без сучасних технологій і їх розвитку.

«Із найменшого віку треба залучати дітей, школярів до такої діяльності, бо це наше майбутнє. Цьогоріч в університеті ми відкриємо нову освітню програму, пов’язану з робототехнікою, що буде логічним продовженням такої діяльності. Що стосується діток, які вимушено переміщені на Волинь, то наш обов’язок – їм допомогти та дати доступ до хорошої освіти», – сказав ректор Анатолій Цьось.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW