Нещастя та швидке розлучення: чи можна одружуватися у високосний 2024 рік за народними прикметами



2024 рік — високосний, а тому закохані пари, які вірять у прикмети, можуть відкладати своє одруження. Адже, за давніми забобонами, весілля у високосний рік справляти не можна.

У нашому матеріалі розбираємося, чи можна одружуватися та виходити заміж у високосний рік і чому старі забобони — не завада щирому коханню.

Серед наших пращурів існувало повір'я, що шлюб, укладений у високосний рік, обов'язково буде нещасливим.

2024 рік високосний, тобто в ньому буде не 365, а 366 днів. Кожен четвертий рік відбувається таке явище, а введене воно було для того, щоб збалансувати неточність календаря. В народі високосні роки завжди вважали нещасливими та небезпечними. З ними пов'язували чимало повір'їв та народних прикмет.

В давнину люди мало розуміли, навіщо створений високосний рік, а тому йому приписували різноманітні небезпечні властивості. Навіть існувала думка, що в такі роки порушується природний порядок речей, а тому на всіх чекають лише нещастя.

Звідси прийшло і повір'я, що весілля, зігране у високосний рік, не буде благословенне Богом, а тому подружжя буде жити в нещасті, бідності та сварках.

Існували й інші народні прикмети, які були пов'язані з високосним роком.

Серед них найбільш популярними можна назвати такі:

  • не варто переїжджати на нове місце проживання, адже це принесе лише проблеми;
  • не можна починати нові справи, особливо важливі, вони не принесуть бажаного результату;
  • не починайте ремонт у будинку чи квартирі, він затягнеться і закінчиться невдало;
  • не варто купувати нову нерухомість, вона буде проблемною;
  • не можна садити дерева, вони точно не приживуться.

Чи можна виходити заміж у високосний рік

Якщо хочеться ще більше переконатися у можливості одруження у високосний рік — можна звернутися до священика. Забігаючи наперед — Православна церква України дозволяє справляти весілля у високосні роки, як і інші церкви.

Влаштовувати гуляння та свята небажано лише під час постів та великих свят, як-от на Великдень або Різдво. На додаток, віра у прикмети, за релігією — гріх.

Враховуючи, що прикмети вигадані людьми та не мають ґрунтовного підтвердження, виходити заміж та одружуватися у високосний рік можна, і навіть потрібно.

Тим паче, що в сучасному світі, незважаючи на народні прикмети предків, статистика в РАГСах показує, що шлюби, укладені у високосний рік, розпадаються аж ніяк не частіше за ті, що реєструють у інші періоди. Число на календарі не здатне вплинути на сімейне щастя. Тому, якщо ви думали зробити пропозицію своїй другій половинці, можна і навіть потрібно це робити 2024 року. Тим більше, що церква також не забороняє вінчання у високосні роки.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW