Де покататися на лижах: ТОП-3 гірськолижних курортів



Із грудня по лютий триває основний гірськолижний сезон у Карпатах, коли відвідувачі можуть зайнятися будь-якими видами зимового спорту та відпочити.

Цього року зимовий туристичний сезон знову пройде в умовах повномасштабної війни. Проте бізнес працює, створює нові робочі місця та підтримує економіку. Гірськолижні курорти у сезоні 2023 року-2024 дадуть можливість кожному українцю перезавантажитись та з новими силами повернутись до оборони України на різних фронтах.

У рамках Спецпроєкту "ТОП від 032.ua" кореспондетка зібрала інформацію про ТОП-3 курортів, які розпочали свою роботу і приймають відвідувачів.

«Драгобрат»

«Драгобрат» є найвищим гірськолижним курортом в Україні. Відстань від Львова — 254 км. Траси в Драгобраті розраховані як на професіоналів, так і на новачків. Витяги — від 200 до 1500 м, бугельні, крісельний, мультиліфт (навчальний). Сезон на цьому курорті вже розпочався. Тут можна орендувати спорядження та взяти інструктора.

Ціни: 1 підйом для дорослого коштує 100 грн, а для дитини 50 грн. Мультиліфт для дорослих та дітей вартує 40 грн. Оренда комплекту з лижами або сноубордом від 250 грн, інструктор від 800 грн/год.

«Захар Беркут»

Туристичний комплекс «Захар Беркут» розташованй у селі Волосянка, 6 км від селища Славське та 126 км від Львова.

Гірськолижні траси обслуговують крісельний витяг, три бугельні витяги та мультиліфт для дітей і початківців. Наразі тут працює лише канатна дорога в оглядовому режимі. Її відкрили 5 грудня та вона працює з вівторка по неділю з 9:00 до 17:00.

Остання посадка на підйом - 15:45. Остання посадка на спуск - 16:30.

«Плай»

Гірськолижний комплекс «Плай» розташований у Сколівському районі біля селища Плав’є (траса Київ-Чоп), підніжжя гірського масиву Плай, на висоті 600 метрів над рівнем моря. На території розташовані витяги, протяжність найдовшого з яких становить 1200 м, перепад висот сягає 260 м.

Прокладені гірськолижні траси як для досвідчених лижників, так і для початківців. 5 спускових трас (за складністю 3 червоні траси (середнього рівня), 2 сині (легкі) та чорні у верхній частині гори (складні).

Читайте також: Погода у Львові на тиждень: тепло, волого та з дощами.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW