У Харкові судитимуть жінку, яка керувала бухгалтерією окупованого лісгоспу: їй загрожує до 10 років за «решіткою», - ФОТО



У Харкові судитимуть колаборантку, яка обійняла посаду «головного бухгалтера» у лісгоспі при окупантах.

В Червонозаводському районному суді м. Харкова судитимуть 48-річну жінку за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Після незаконного вторгнення збройних сил рф на територію Харківщини мешканка м. Куп’янськ добровільно погодилась співпрацювати з окупантами.

Жінка обійняла посаду головного бухгалтера у так званому «Державному підприємстві «Куп'янське лісове господарство», створеному на матеріально-технічній базі українського підприємства.

Також колаборантка займалась координуванням та налагодженням виробничої діяльності підприємства, формувала та погоджувала бюджет для виплати заробітної плати та матеріальної допомоги у російських рублях працівникам.

Наразі жінка переховується від слідства та перебуває в розшуку.

Її загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

У Харкові судитимуть жінку, яка керувала бухгалтерією окупованого лісгоспу: їй загрожує до 10 років за «решіткою», - ФОТО, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW