Адмірала Макарова на Католицьку: які ще вулиці у Миколаєві хочуть перейменувати



У Миколаєві розглядають варіант повернення історичної назви вулиці Адмірала Макарова на Католицьку, а також хочуть перейменувати вулицю Водопровідну на честь інженера Віктора Вебера. 

Про це йшла мова під час засідання топонімічної комісії Миколаївської міської ради 20 грудня, передає кореспондент 0512.

Краєзнавець Тетяна Губська запропонувала перейменувати вулицю Адмірала Макарова на Католицьку, адже це історична назва цієї вулиці, а вулицю Водопровідну перейменувати на честь інженера Віктора Вебера, який є автором проєкту створення водогону та каналізації у Миколаєві.

- Він трагічно загинув на тій вулиці у колодязі, тому що не довіряв робочим та власноруч все перевіряв. Він був інженером та засновником водогону у Миколаєві, - сказала Тетяна Губська.

Члени комісії визначили, які ще вулиці та провулки будуть обов'язково перейменовуватись:

  • адмірала Ушакова;
  • Нахімова;
  • Давидова;
  • Шмідта;
  • Логовенко;
  • сквер Потьомкінський.

Варто зазначити, що сквер Потьомкінський є у реєстрі об'єктів перейменування, хоча ніхто із членів комісії не пригадав, де саме у Миколаєві він знаходиться. Також його не показує на карті у Google.

Крім того, такі вулиці, як: Чижова, Декабристів, Фалеєвська та адмірала Лазарєва вирішили залишити без змін.

Члени комісії розглянули й варіанти перейменувати деякі вулиці в Миколаєві на честь героїв, які полягли у боротьбі з російським агресором. На засіданні прозвучали пропозиції перейменувати Степову вулицю у Тернівці на честь полеглого бійця 79 ОДШБ Сергія Татаріна, Горобину вулицю у Корабельному районі назвати на честь Олексія Губського, який загинув у березні 2022 року та вулицю Млину у Великій Коренисі перейменувати на вулицю Гліба Бабіча — поета та українського захисника.

Нагадаємо, що містяни матимуть змогу проголосувати за варіанти перейменування вулиць та провулків як фізично, так і за допомогою електронного варіанта.

На першому етапі комісія планує подати на розгляд депутатів міськради 171 нових назв вулиць та провулків. На другому етапі члени топонімічної комісії планують розглянути питання про перейменування 15 вулиць. 

Раніше редакція 0512 також писала про те, що Платформа MY ART у партнерстві з Агенцією розвитку Миколаєва  провела дослідження і, як виявилось, сьогодні у Миколаєві існує 259 назв топонімів, які пропонують перейменувати відповідно до закону про деколонізацію.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW