У Полтаві відкрили меморіальну дошку загиблому на війні вчителю Павлу Кириленку



У п'ятницю, 15 грудня, на фасаді гімназії №35 у Полтаві відкрили меморіальну дошку загиблому вчителю історії Павлу Кириленку (позивний «Учитель»). З початком повномасштабної війни він добровольцем пішов на фронт, де загинув у День учителя.

Про це повідомили в пресслужбі Полтавської міськради.

У Полтаві відкрили меморіальну дошку загиблому на війні вчителю Павлу Кириленку, фото-1

Загиблий працював у цій школі педагогом-організатором, згодом вчителем історії та правознавства. За час своєї педагогічної діяльності Павло Кириленко був директором пришкільного табору «Ромашка», керівником шкільного волонтерського загону «Доброта» і команди учнівського самоврядування. Залишив по собі чимало грамот і нагород за перемоги в різних проєктах і конкурсах.

У Полтаві відкрили меморіальну дошку загиблому на війні вчителю Павлу Кириленку, фото-2

Від початку повномасштабного вторгнення добровільно долучився до лав ЗСУ. Під час служби воїн-педагог був сапером та картографом. Брав участь у визволенні українських міст, зокрема, Ізюму й Лиману. 

У Полтаві відкрили меморіальну дошку загиблому на війні вчителю Павлу Кириленку, фото-3

Загинув 2 жовтня 2022 року поблизу села Шийківка на Харківщині, на день Учителя. Чоловік отримав смертельні травми від вибуху невідомого предмета. Йому був 31 рік. Поховали героя у місті Горішні Плавні, звідки він родом.

Нагороджений Орденом ІІІ ступеня «За мужність» (посмертно) та відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Сталевий хрест».

Нагадаємо, перші щити з інформацією про загиблих військових з'являтися в Полтаві вже на весні.

Стежте за усіма важливими новинами у нашому Telegram.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW