Священнослужителі УПЦ потрапили в новий «Патріарший календар» РПЦ



У москві випустили «Патріарший календар» на 2024 рік – офіційне видання Російської православної церкви, куди включені усі діючі єпископи РПЦ і Української православної церкви Московського патріархату, при цьому останні описані саме як архієреї Московського Патріархату.

Про це повідомив архієрей Православної церкви України Євстратій Зоря:

«У Мск випустили «Патріарший календар» – офіційне видання РПЦ, де всі діючі єпископи тієї структури, яка себе називає «незалежною УПЦ» – описані саме як архієреї Московського Патріархату.

Чи хтось із них ПИСЬМОВО І ОФІЦІЙНО заперечив/заперечить свою приналежність до МП?

І зверніть увагу – ані митрополита Симеона (Шостацького), ані митрополита Олександра (Драбинка), які раніше були архієреями МП – НЕМАЄ в календарі. Бо вони, на відміну від тих, чиї фото нижче можна бачити, РЕАЛЬНО розірвали свою підлеглість Моспатріархії».


Головний редактор інтернет-видання «Історична Правда»Вахтанг Кіпіані прокоментував цей факт:

«РПЦ зараховує до свого єпископату всіх ієрархів начебто незалежної «УПЦ».

Пару разів раніше робив скан з сайту РПЦ, де видно це саме. І кожен раз з’являлись умнікі, які розповідали, що це робиться не з їхньої волі і вони вже і де-юре і де-факто розірвали з московською церквою.

І от знову. Календар свіжий. Ніхто з укрАінскіх владик на фото голосу не подасть. Бо вони і є русскіє. Незалежно від прізвищ і місця служби. Це передовий загін російської армії і політики. І до їхніх храмів ходять укрАінци, яким, будемо відверті, плювати на жертви війни. Бо їм так звично. Це в кращому разі. У гіршому – вони просто чекають на росіян у своїх містах і селах. На Закарпатті, Галичині, Волині, Поділлі, Буковині зокрема. Там, де етнічних росіян майже нема. А русская церковь є. А там, де є РПЦ неодмінно має бути і русскій солдат. Як гарант її захисту від «єресі українства».



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW