На Дніпропетровщині знеструмлено 13 населених пунктів: чи передбачаються планові відключення



Через негоду, бойові дії і технологічні порушення в Україні без світла 492 населених пункти. На Дніпропетровщині знеструмлено 13 населених пунктів (2 тис. абонентів). Причини - несприятливі метеоумови й технічні порушення.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Міненерго.

Учора ввечері та сьогодні вдень, на Дніпропетровщині місцями пройшов циклон зі снігом та сильним поривчастим вітром. Це призвело до аварійних ситуацій на електрообладнанні. Відключення електроенергії зафіксовано у м. Новомосковську та Новомосковському районі, де негода призвела до знеструмлення ліній електропередач.

Також у зв'язку з погодними умовами в частині громад району відбулось аварійне знеструмлення абонентів на Нікопольщині. Голова місцевої РВА пообіцяв, що протягом дня лінії відновлять.

За повідомленням ДТЕК Дніпровські електромережі, наразі бригади працюють у посиленому режимі та ліквідують наслідки аварій, щоб якнайшвидше відновити електропостачання.

"У зв’язку з погіршенням погоди аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі переведені у посилений режим та працюватимуть 24/7, аби забезпечити клієнтів надійним електропостачанням.

ДТЕК Дніпровські електромережі просить жителів області за змоги залишатися вдома та бути обережними, не наближатися до оголених дротів, обірваних ліній, відкритих дверей та люків електроустановок, а також пошкоджених опор", - йдеться в повідомленні.

При цьому енергетики сьогодні зауважили, що обмеження електропостачання не застосовується в жодній з областей. Планові відключення побутових споживачів не передбачаються, але ситуація - важка.

"Сьогодні зранку Диспетчерський центр «Укренерго» знову фіксує високий рівень споживання, який майже дорівнює вчорашньому рекорду. Для уникнення дефіциту і підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі зараз особливо важливо ОЩАДЛИВО СПОЖИВАТИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ.

Для уникнення відключень та підтримки балансу в енергосистемі Диспетчерський центр «Укренерго» змушений сьогодні знову залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Румунії та Польщі з 11:00 до 19:00 потужністю 400 МВт. Нагадуємо, аварійна допомога – екстрений захід для балансування енергосистеми. Водночас ліміти споживання не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються", - йдеться в повідомленні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW