Як у Чернівцях оновили сквер Дня Вишиванки



У Чернівцях відкрили сквер Дня Вишиванки на Соборній площі. Тепер замість скверу радянських часів, у місті з'явилась ще одна сучасна локація. 

Міський голова Роман Клічук розповідає, коли рік тому знесли пам'ятник радянському солдату,  прийняли рішення відновити сквер.

"Рішення складне, ми розуміємо, що військовий час. Але місто все-таки має виглядати достойно. Тому ми відтворили сквер у такій формі, в якій він був за Австро-Угорський період"

Міський голова каже, що вартість скверу збільшилась у рази. За його словами, роботи мали обійтись у 5 мільйонів гривень. Але сума вийшла набагато більша. Точно скільки витратили мер поки сказати не може, адже це не проводили остаточні підрахунки.

"За кошти міста зробили зелену зону, велосипедну доріжку та тротуари. А все інше зроблено за рахунок коштів меценатів", — розповідає Роман Клічук 

У сквері встановили ліхтарі, з узорами вишиванок всіх регіонів країни. На них є QR-коди, за якими можна прочитати про вишивку кожного краю. 

Як у Чернівцях оновили сквер Дня Вишиванки , фото-1

Також міський голова каже, що у сквері збільшилась кількість лавок. Тепер замість жовтих радянських лавочок, там сучасні коричневі. А старі лавки будуть використані на інших локаціях. 

Підпишіться на наш Telegram

Також висадили 19 нових дерев, а прибрали ті, які були в аварійному стані. У самому центрі Чернівців тепер буде рости бук, який є символом нашого краю. 

У сквері ще є ігровий майданчик для дітей. 

У сквері планують встановити пам'ятник Володимиру Івасюку.

Як у Чернівцях оновили сквер Дня Вишиванки , фото-4

Читайте також:

  • Що з ремонтом скверу у Чернівцях за 5 мільйонів гривень
  • Мільйони на дерева і капремонт освітлення - у Чернівцях провели кілька тендерів


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW