На Дніпропетровщині рибоохоронний патруль виявив порушників, які за день завдали збитків на понад 150 тисяч, - ФОТО



16 листопада 2023 року Дніпропетровський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства на Каховському водосховищі, у смт. Червоногригорівка Нікопольського району. Рейдова група виявила громадянина, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів з берега забороненим знаряддям.

Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровського рибоохоронного патруля. 

За допомогою сітки порушник наловив 18 кг риби: карась сріблястий – 16 шт., сазан – 7 шт., судак – 2 шт. та щука, окунь, лящ по 1 шт. Незаконними діями порушник завдав збитків рибним запасам у розмірі 66 691 грн.

Згодом зафіксовано аналогічне порушення у м. Дніпро. Рибпатрульні виявили громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненим знаряддям лову. За допомогою сітки порушник добув: 29 екз. карася сріблястого, 13 екз. ляща, 3 екз. білизни, 3 екз. судака та 1 екз. білизни. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 14 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 84 558 грн.

Відносно винних осіб оформлено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до правоохоронних органів за місцями скоєння правопорушень. Розглядається питання щодо відкриття кримінальних проваджень за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом). Човен, заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено до рішення суду.

В Управлінні Держрибагентства у Дніпропетровській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (096) 400-02-50. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Слідкуйте за новинами в Telegram. 

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. 

Читайте нас на Google News.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW