Було - стало. Що окупанти зробили з пам'ятником загиблим працівникам "Азовсталі", - ФОТО



Російські загарбники відновили пам'ятник загиблим працівникам "Азовсталі". Але що з того вийшло, викликає лише подив та посмішку.

Нагадаємо, що пам'ятник загиблим працівникам «Азовсталі» був встановлений в 1967 році.  Його автори - архітектор Ю. Леньков та скульптор В. Батяй.  Скульптурна група із моряка, солдата та сталевара символізувала подвиг працівників "Азовсталі" під час Другої світової війни на фронтах та у тилу.

Було - стало. Що окупанти зробили з пам'ятником загиблим працівникам "Азовсталі", - ФОТО, фото-1

Щодо тилового подвигу азовстальців, тут, як люблять казати російськи пропагандисти, не все так однозначно. Бо "Азовсталь" працювала під час окупації, і навіть щось виробляла, хоча звісно, німцям так і не вдалося перезапустити виплавку чавуну та сталі.

Тим не менш. Пам'ятник був присвячений усім загиблим у війні азовстальцям.

А тепер подивіться, що росіяни з ним зробили, коли без зупинки бомбили завод у травні 2022 року.

Було - стало. Що окупанти зробили з пам'ятником загиблим працівникам "Азовсталі", - ФОТО, фото-2Було - стало. Що окупанти зробили з пам'ятником загиблим працівникам "Азовсталі", - ФОТО, фото-3

Після встановлення окупаційної влади росіяни в першу чергу стали відбудовувати не житлові будинки, а зайнялися пам'ятниками. Пам'ятник жертвам політичних репресій та Голодомору демонтували, пам'ятник загиблим захисникам України демонтували. Ну а от цей, присвячений Другій світовій, дуже важливо було відновити.

І вони відновили. Ось тільки руки у скульптора виявилися трохи криворукими. Бо придивіться до "нових облич".

Було...

Було - стало. Що окупанти зробили з пам'ятником загиблим працівникам "Азовсталі", - ФОТО, фото-4

Стало...

Було - стало. Що окупанти зробили з пам'ятником загиблим працівникам "Азовсталі", - ФОТО, фото-5

Особливо, на нашу думку, постраждав солдат. Не зрозуміло, що за горщик у нього на голові. Куди подівся рішучий та мужній вираз обличчя. І взагалі, цей "солдат" більше схожий на бурята, аніж на українця або росіянина.

Було - стало. Що окупанти зробили з пам'ятником загиблим працівникам "Азовсталі", - ФОТО, фото-6Було - стало. Що окупанти зробили з пам'ятником загиблим працівникам "Азовсталі", - ФОТО, фото-7

Одним словом, яка країна, таке і "мистецтво". 

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW