“Це значно зменшить кількість безпритульних тварин”: в Україні створять державний реєстр домашніх тварин



Уряд ухвалив постанову про запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів. У ньому міститиметься інформація про кількість тварин в Україні, наявність вакцинації, дані ветеринарного паспорта та інформація про власника чи утримувача. Створення Реєстру дасть змогу зменшити кількість безпритульних тварин, а також наблизити українське законодавство до міжнародних стандартів. 

Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

Створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин дасть змогу фіксувати проведення планових вакцинацій та інформуватиме про загублених та знайдених тварин.

"Так, якщо ви загубили улюбленця, зможете про це повідомити. А коли тварину знайдуть, ви отримаєте сповіщення й зможете повернути тварину додому. Це значно зменшить кількість безпритульних тварин у країні", - йдеться в повідомленні.

Після наповнення Реєстру та повноцінного запуску дані, які в ньому міститимуться, стануть основою для запуску цифрового ветеринарного паспорта в Дії. Це дасть змогу зберігати важливу інформацію про домашнього улюбленця в смартфоні замість паперових документів.

Реєстрація тварин безоплатна й відбуватиметься добровільно. Для цього не потрібно спеціально кудись іти. Зареєструвати тварину можна під час планового огляду як у державній, так і в приватній ветеринарній клініці вже після повноцінного запуску Реєстру.

Після завершення технічної частини й тестування ветеринарами буде повноцінний запуск проєкту. 

Нагадаємо, що у Полтаві пропонують створити притулок для тварин.

Стежте за усіма новинами у нашому Telegram.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW