"Ніякого злочину не бачу": міський голова Чорткова прокоментував вручену йому підозру



Прокуратура та поліція опублікували повідомлення про те, що міський голова на Тернопільщині підписав незаконні рішення про передачу у приватну власність 7 земельних ділянок площею понад 2,4 га вартістю понад 850 тис грн. Пише видання Тернополяни.

Порушником виявився Володимир Шматько, міський голова Чорткова, який перебуваючи в дорозі, дав коментар щодо даної ситуації.

"У 2021 році на черговій сесії Чортківської міської ради 16-ма голосами було проголосовано та затверджено проекти землеустрою та технічну документацію щодо передачі у власність громадянам нашої громади земельних ділянок у кількості 7 штук. Це в селах Горішня Вигнанка, Скородинці, Біла, Переходи, Чортків. Найменша ділянка - 9 сотих, і найбільша - 1,6 гектара пану Каспрію, цю ділянку він отримав у далекі 90-ті роки і має акт постійного користування, - відзначив Володимир Шматько. - Згідно справи, яку порушили ще у 2021 році і досі тривало розслідування, були допити, і так далі, в результаті вчора вручили підозру, що міський голова підписав рішення, яке прийняли з порушенням процедури, і це є службова недбалість згідно ККУ. Ніякого злочину тут особисто я не бачу, депутати рішення прийняли, працівники поліції опитали людей. Це процедурне питання. Сума збитків по справі - це роздуто. Яка мета до кінця не розумію. Вірю, що буде прийняте мудре рішення суду. Мова йде про 2,77 гектарів землі, якими земельними ділянками люди користувалися раніше". 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW