9 років та 247 днів війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн



Сьогодні 25 жовтня. Триває 614 доба повномасштабного російського вторгнення.

Російська федерація продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по цивільних об’єктах нашої держави. 

У ніч на 30 жовтня, противник завдав чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши 12 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”. Протиповітряною обороною знищено усі 12 ворожих “шахедів”.

У неділю, 29 жовтня, афіпський нафтопереробний завод у Краснодарському краї росії атакували два безпілотники Служби безпеки України. Дрони уразили кілька нових установок заводу, на яких переробляли пальне для російської армії. За попередніми даними, також загорілися кілька резервуарів із нафтою.

Віримо в ЗСУ. Допомагаємо армії. Стежимо за подіями в країні онлайн.

8.45 За 29 жовтня росіяни вбили 1 жителя Донеччини — в Острівському, інформує Донецька ОДА.

8.43 У Миколаївській області в ніч проти 30 жовтня сили ППО збили п’ять російських безпілотників Shahed-131/136. Уламки дронів завдали руйнувань.

Про це повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

У ніч проти 30 жовтня силами та засобами ППО в Миколаївській області було знищено п'ять російських дронів-камікадзе. Внаслідок падіння уламків одного зі збитих БПЛА спалахнула пожежа на складі фермерського господарства Баштанського району. Вогонь оперативно загасили. Минулося без постраждалих.

8.41 Над Дніпропетровською областю сили ППО вночі збили дві ракети, уламки впали на житлові будинки, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак у понеділок уранці.

"Уночі захисники з ПВК "Схід" збили в небі над областю дві ворожі ракети. Уламки впали в Дніпровському районі. Там пошкоджено п'ятиповерхівку, приватний будинок і авто", - написав він у телеграм-каналі.

Крім того, за даними обладміністрації, агресор двічі обстрілював із важкої артилерії Нікополь.

"На щастя, скрізь обійшлося без загиблих і поранених", - додав Лисак.

8.36 Вибухи, які чули жителі в Севастополі вночі 30 жовтня, були стріляниною по українських морських дронах. Про це повідомляє BBC з посиланням на міноборони РФ.

За заявою російського міністерства, приблизно о четвертій годині ночі "в акваторії Чорного моря" було виявлено два українські безекіпажні катери.

"По району виявлення безекіпажних катерів завдано вогневої поразки", - свідчить прес-реліз міністерства.

Уночі севастопольські джерела повідомили, що в місті чути вибухи. Глава окупаційної влади Михайло Развожаєв написав у телеграмі, що, за попередніми даними, кораблі Чорноморського флоту ведуть вогонь по безпілотниках. Развожаєв написав "над акваторією", тобто, мабуть, мав на увазі саме літальні апарати, а не морські дрони.

8.31 Близько півночі російські агресори обстріляли Центральний район Херсона - одна людина загинула, троє дістали поранення.

Про це повідомив керівник Херсонської МВА Роман Мрочко.

«Одна загибла і троє поранених! Так у Херсоні завершилась минула доба. Близько опівночі армія РФ з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла Центральний район міста. Були пошкоджені, зокрема, багатоповерхівки», - написав він.

Одна з квартир унаслідок влучання загорілася, загинула жінка віком 85 років.Іншу постраждалу з опіками та отруєнням продуктами горіння доправили до лікарні.

«Ще двоє поранених - чоловік 68 років та жінка 36 років - ушпиталені у стані середньої тяжкості», - поінформував очільник МВА.

8.28 Найманці ПВК "Вагнер" повернуться до зони бойових дій в Україні. "Вагнер" офіційно стає підрозділом Росгвардії, при цьому вся структура, порядок роботи, командири залишаються незмінними. Про це повідомляють у телеграм-каналі ПВК.

Зазначається, що іде виклик співробітників із резерву, а також набір нових. Контракт укладається з усіма категоріями найманців, зокрема, з іноземцями.

8.27 Міністр внутрішніх справ Латвії Ріхардса Козловскіса повідомив, що МВС Латвії безкоштовно передасть 12 безпілотників Державній поліції України. Це сталося під час зустрічі із українським колегою Ігорем Клименко у Вільнюсі.

Про це пише видання Delfi.

Міністр внутрішніх справ Латвії заявив, що для продовження надання необхідної підтримки Україні Держполіція, Держприкордонслужба та Державна пожежно-рятувальна служба підтримують постійні контакти з українськими державними органами.

8.25 Російські окупаційні війська готуються атакувати Авдіївський коксохімічний завод, який розташований на північ від міста.

Про це повідомляють аналітики ISW з посиланням на російських воєнкорів. Зазначається, що загарбники зосередили значну частину своєї бойової сили навколо Авдіївки.

Так, речник Таврійського угруповання військ ЗСУ полковник Олександр Штупун 29 жовтня заявив, що Росія зараз має 40 тисяч особового складу на цьому напрямку та перекидає туди додаткові сили.

Український експерт Костянтин Машовець вважає, що там навіть понад 40 тисяч військових. За його словами, на Авдіївському напрямку діють підрозділи 12 окремої мотострілецької бригади, 16 окремого стрілецького полку мобілізаційного резерву, 22 окремого стрілецького батальйону мобілізаційного резерву, 11 окремого танкового батальйону, окремого мотострілецького батальйону, і три зведені тактичні загони батальйонного рівня, включаючи підрозділи БАРС (Бойовий резерв Російської армії) і підрозділи "Шторм З".

Водночас аналітики ISW наголошують, що російські військові підрозділи, ймовірно, неукомплектовані та можуть бути батальйонами, бригадами чи полками лише за назвою, маючи меншу чисельність, ніж це передбачається в їх ешелонах.


8.00 Ранкове зведення Генерального штабу ЗСУ

Протягом минулої доби відбулося близько 60 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 88 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали: Синьківка, Петропавлівка, Новоосинове, Піщане Харківської області; Серебрянське лісництво, Білогорівка Луганської області; Новоселівка, Верхньокам’янське, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Новобахмутівка, Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Золота Нива, Старомайорське Донецької області; Мала Токмачка, Роботине, Новоданилівка Запорізької області; Веселе, Одрадокам'янка, Тягинка, Іванівка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ “Північ” на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області, де наші захисники відбили 7 атак противника.

На Лиманському напрямку наші захисники відбили атаку ворога південно-східніше Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення біля Андріївки. В свою чергу, Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Опитне, Первомайське Донецької області. Тут наші захисники відбили понад 10 атак ворога.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де українськими воїнами відбито 20 атак ворога.

На Шахтарському напрямку наші захисники відбили атаку противника південніше Вугледара Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог 5 разів намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області, успіху не мав.

Водночас, сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили 6 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління, 3 зенітно-ракетних комплекси та 6 артилерійських засобів противника.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW