Ужгородець відновив середньовічний музичний інструмент



Відтворив інструмент 14 століття з єдиного в Україні зображення однієї з найстаріших церков держави ужгородець Степан Тихоненко. Про це розповідають журналісти М-Студіо.

Ужгородець відновив середньовічний музичний інструмент, фото-1

До слова, майстер – аматор. За фахом лікар-педіатр, а за покликанням вже понад 4 десятиліття реконструює старовинні музичні інструменти.

У його руках отримала друге життя і горянська вієлла. А ідейним натхненником став товариш.  А ще середньовічний струнно-смичковий музичний інструмент має й пізнавальну мету. 

Чотири місяці працював майстер над вієллою. Усе – ручна робота виключно з натуральних матеріалів.   Єдину в Україні вієллу вдалося зробити майстру завдяки Українському культурному фонду.

На проєкт виділили 80 з гаком тисяч гривень. А першою  пограти на інструменті мала честь дружина митця. Пані Лариса спеціально знайшла середньовічні мелодії,  аби передати  емоції тієї епохи у музиці.  

Горянська вієлла звучатиме на концертах та різних культурних подіях, запевняє подружжя.  А тим часом майстер вже має задум втілити у життя наступний старовинний музичний інструмент.

Подробиці в сюжеті М-Студіо:

Читайте також: в Ужгороді відкрили відновлену скульптурку «Спортивний орієнтувальник»

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW