Чи стала вода в кранах миколаївців краще: відповідає гендиректор водоканалу



Гендиректор МКП "Миколаївводоканал" Борис Дуденко розповів, чи змінилась якісь води в кранах місцян за ці півтора року, що місто живе без питної води.

Нагадаємо, що 12 квітня 2022 року росіяни навмисно підірвали водогін Херсон-Дніпро через що миколаївці залишились без питної води в кранах. Протягом року і шести місяців в крани містян подається технічна вода, непридатна для споживання.

Готуючи матеріал: "Півтора року без питної води, як містяни розв'язують цю проблеми", редакція 0512 поцікавилась, як змінилась якісь води. 

Борис Дуденко наголосив, що якість води в кранах за ці півтора року змінилась в кращу сторону. Воду з крана можна використовувати для господарсько-побутових потреб, не можна тільки пити й готувати з неї їжу.

- Зараз вода стала краще. Вміст хлоридів десь в разів десять менший, ніж був минулого року. Ми будемо намагатись ще покращувати. Робимо для цього деякі заходи, щоб досягти цієї мети. Нам в цьому допоможе і зниження температури надворі. І думаю, що ті технічні заходи, які ми запланували, дадуть свій результат, — резюмував Дуденко.

Станом на зараз продовжує вирішуватись проблема відсутності питної води в кранах миколаївців. Скільки ще так буде тривати — невідомо.

- І зараз кожен з нас хоче відновити питне водопостачання, але дуже багато питань по тим джерелам, які наразі доступні. Я зараз не можу розказати всього, але ми працюємо над цим питанням щоденно. Зараз залучені всі можливі механізми, аби не тільки відновити водопостачання у Миколаєві, а й зробити краще, ніж було до війни. Дуже важко сказати, які частина трубопроводів постраждала найбільше. Ми обстежуємо по можливості, але зараз всі наші сили направлені на те, щоб якомога менше часу містяни потерпали від відсутності води. Головне завдання на зараз — втримати систему водопостачання та водовідведення від серйозних аварій, які можуть залишити все місто без води, – зазначає директор водоканалу Борис Дуденко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW