В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО



Лапті, дешеві хутряні шапки, замість соболів, луки, списи та богатирі. А ще, звісно, «русская водка», ведмеді та кавказький шашлик. 

Власне це і є короткий переказ основних подій святкування Дня міста в окупованому Маріуполі.

Свято розпочалось о 10 ранку, проте до обіду на площі в парку імені Гурова майже не було людей. На фоні цієї порожнечі аж занадто виділялися військові зі зброєю, військові з собаками та поліцейські.

В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-1В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-2В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-3В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-4

Виявляється, окупаційна влада аж занадто боїться маріупольців. Після фільтрації, тотальних перевірок проукраїнських настроїв, профілів у Фейсбуці та переліку контактів у телефоні, росіяни все що бояться спротиву, Азову та «диверсантів» у Маріуполі.

Вдень людей у парку трохи побільшало, і ця велика кількість людей зі зброєю вже не так кидались у вічі.

Всіх маріупольців на вході до свята зустрічав повністю знищений Український дім. Проте на нього, як і на інші руйнації у місті, люди вже звикли не звертати уваги.

В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-5

Тим більше, що організатори свята постарались одразу відвернути увагу від негативу, роздаючи всім бажаючим блокноти та карамельки «245 років Маріуполю». Посмоктати «Маріуполь» пропонували молоді люди з написом на грудях «Молодая гвардия».

В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-6В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-7В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-8

Поруч окупанти встановили фотозону, яка мала б імітувати корзину з великою повітряною кулею, що підіймає вас в небо. Але щось пішло не так, і трикольорова «куля», яка складалася з багатьох маленьких повітряних кульок, приплюснулась і покосилася. 

В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-9

Згідно до анонсу, сьогодні маріупольців та гостей міста мала б чекати безліч розваг:  спуск «ладді» на воду,  богатирські забави; виставка автомобілів "Автоспорт"; концертно-розважальна програма і  фестиваль їжі.

Фестиваль видався такий собі. Організатори заявили про нього, що будуть представлені національні кухні народів, які мешкають у Маріуполі. На думку росіян, ніяких українців більше в місті не залишилось, проте азіатів стало багато, тому їжа була такою: грецька, кавказька, таджикська. Ну і, звісно, «русская водка».

В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-10В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-11В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-12В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-13В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-14

Про дітей також не забули – привезли «газіровку», солодощі та ростові ляльки, які намагалися проводити з дітьми ігри.

В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-15В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-16В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-17В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-18

Здивувала виставка «унікальних автомобілів». Саме так її представили на святі. Унікальними виявилися ауді, БМВ, міні та інші звичайні машини, які коли-небудь брали участь у перегонах. Мабуть, росіяни думають, що в Маріуполі жили такі дикі люди, що БМВ ніколи не бачили.

В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-19

Організація «Слов’янські богатирі» організували стрільби з луків, кидання списів та встановили шатри. Шатри ці мали чисто декоративну функцію, ніякого наповнення вони не мали.

В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-20В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-21В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-22В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-23

А ось човен, так звана ладдя «Змій Горинич», була виставлена не для краси. Ввечері її мають спустити на воду. Проте ми цього «свята» вже не дочекались. Нагадаємо, що на будівництво цієї «ладді» з президентського фонду путіна було видано організації «Слов’янські богатирі» 10 млн рублів.

В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-24

Човен мав би пройти Самарою, Азовським морем і потрапити до Маріуполя по Кальміусу. Проте гроші витрачені, а ладдя морем так і не пройшла. Її привезли на свято суходолом, на автомобільному причепі. І чесно кажучи, взагалі є сумніви, що ця ладдя не потоне на воді.

В лаптях та хутрі. Як пройшов День окупованого Маріуполя, - ВІДЕО, ФОТО, фото-25

Ну і звісно, яка Росія без ведмедів. Ведмеді були на сцені, ведмідь-лялька ходив парком. І всі вони не втомлювались повторювати тим, хто прийшов на свято: не забувайте любити «отєчєство».

Від редакції сайту додамо, що день народження Маріуполя ми будемо святкувати не в вересні,  а тоді, коли звільнимо його від окупантів в лаптях. І святкувати будемо не 245 років, а набагато більше, бо місто було засноване запорізькими козаками. Тож повертати будемо не тільки Маріуполь, а і його славетну історію.

ЧИТАЙТЕ СПЕЦТЕМУ: Вкрадена історія. Скільки років Маріуполю



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW