До білорусі доправили перші ядерні боєголовки - Буданов



Перші російські ядерні боєголовки були доставлені на територію білорусі буквально кілька днів тому.

Про це в інтерв’ю «1+1» розповів голова ГУР Кирило Буданов.

На його думку, ризик застосування ядерної зброї з території білорусі ― нульовий.

"Це велика геополітична гра. Який сенс розміщувати ядерну зброю у білорусі? Коли [росіяни] кажуть, що це на противагу блоку НАТО, то який сенс ставити ядерну зброю на передовій лінії ― вона буде або знищена, або захоплена", - сказав він.
Буданов заначив, що читав оригінали документів щодо результатів тренувань.

"Досить негарні для білорусі документи: російське 12-те головне управління, яке відповідає саме за ці засоби, написало, що за результатами тренувань із ядерними імітаторами для системи «іскандер», які є в білорусі у невеликій кількості, було визнано повну неготовність до експлуатації подібного озброєння", - сказав він.

Водночас білоруси показали максимально високий результат у володінні технікою типу «Точка-У» з дальністю до 120 кілометрів ядерні боєголовки до «Точки-У», радянські ще ― вони були на утилізації.

"Так-от, зараз у «росатома» їх знімають з утилізації ― зі складів «Росатома», не військових арсеналів ― отримують, продовжують термін придатності рівно на 1 рік, просто написавши, що ще рік можна, і заганяють їх у білорусь. Тобто, вони ще й вирішують питання утилізації», - підкреслив Буданов.

Він зазначив, що вказаний фактор росія також може використати для маніпуляцій та шантажу у білорусі

"Через рік росіяни скажуть: мовляв, термін придатності вийшов ― давайте щось для нас робіть, або ми забираємо [боєголовки]», - сказав начальник розвідки.

Він зазначив, що крім боєголовок до «Точки-У» росіяни також розмістили на білоруській території ядерні бомби до літаків Су-24М. Усе це є свідченням спроб кремля грати у глобальну політичну гру.

"Це виключно такий засіб для підвищення ставок у великій геополітичній грі: росія вірить, що вона досі в неї грає, а вона вже не грає ― це нею вже грають. Це останні потуги", - сказав Буданов.

В той же час він запевнив, що Крим буде повернуто. Жодна росія там бути не може.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW