Про найкорисніший для серця сніданок розповів кардіолог



Сніданок недарма вважають найважливішим прийомом їжі. Адже він не тільки дарує нам необхідний заряд енергії, але й дозволяє уникати шкідливих харчових звичок протягом дня.

Кардіолог і доктор медичних наук Нік Вест розповів про продукти, які часто їсть на сніданок і які слід додати в раціон кожному, хто дбає про здоров’я серця.

Який сніданок найкорисніший для серця

Я регулярно додаю до свого сніданку фрукти з високим вмістом клітковини та вітамінів і низьким вмістом цукру, як-от ягоди, яблука та іноді ананаси. Часто це йде у поєднанні з нежирним йогуртом і гранулою для додаткового вмісту клітковини. Іноді я дозволяю собі яєчню з авокадо на тостах із цілозернового борошна,– каже кардіолог.

Авокадо з яйцем, попри всю свою користь, все ж містить чимало жиру та холестерину. Тому лікар сам не споживає їх щодня і іншим рекомендує заміняти їх час від часу фруктами, овочами, нежирними або знежиреними молочними продуктами.

Цукор у раціоні також варто звести до мінімуму, адже його присутність підвищує ризик серцево-судинних захворювань (стенокардія, серцевий напад, інсульт тощо).

До списку нерекомендованих продуктів експерт також відносить ті, що містять багато холестерину (ковбаси, бекон, нарізне м'ясо та фаст-фуд), жирні молочні продукти, червоне чи оброблене м'ясо.

Нік Вест радить не нехтувати ранковими кавою або чаєм, адже вони можуть знижувати артеріальний тиск. Водночас з кавою треба бути обережними – рекомендовано від 2 до 5 чашок на день. Із напоїв також до сніданку можна додати буряковий та гранатовий соки.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW