Укрпошта анонсує важливі зміни з 1 червня: що очікується для клієнтів



Новий закон "Про поштовий зв'язок", який закріпив перелік універсальних послуг від операторів, набув чинності. Від 1 липня вже не буде бандеролей. А з 1 червня знизяться тарифи на відправлення посилок у США.

Найближчим часом Укрпошта планує відмовитися від використання печаток і сургучі. Це все стане можливим завдяки новим змінам.

Про це розповів генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

У листопаді 2022 року народні депутати проголосували за оновлений закон “Про поштовий зв'язок”, щоб відбулася імплементація директив ЄС із національним законодавством України. А вже 25 травня цей закон набрав чинності.

Це означає, що відбулися зміни і нововведення для операторів. Укрпошта повідомила клієнтам, що від 1 липня вже не буде бандеролей, а лише звичайні посилки, які не потрібно обклеювати марками.

Завдяки цьому українці зможуть оформляти надсилання посилок онлайн через сайт або мобільний додаток.

Ігор Смілянський додав, що за новими правилами Укрпошта також не буде використовувати печатки та сургучі. Вже з 1 червня громадяни будуть мати змогу купувати конверти, марки тощо онлайн, потрібно буде лише сплатити карткою чи по безготівковому рахунку за обраний товар, а потім забрати його у найближчому відділенні. Це дозволить спростити послуги для покупців та працівників.

Також компанія зменшила тарифи на посилки, які будуть відправлятися В США. Знижки розпочнуться з 1 червня.

Саме так, до коаліції 67 країн, серед яких наші популярні Канада, Австралія, Великобританія, приєднується і USPS. Тому відправники матимуть можливість заощаджувати 8% і все це з повним трекінгом, - додав гендиректор.

Які будуть зміни для операторів

Завдяки новому закону буде встановлено фіксовану кількість універсальних послуг, які зможуть надавати компанії лише за тою вартістю, яка встановлена державою.

До них належать:

рекомендовані (реєстровані) листи до 50 грамів; прості листи до 50 грамів; марки; картки.

Це означає, що такі послуги будуть для операторів обов'язковими і зобов'язують надавати їх на території всієї країни. Також закон дозволяє використовувати електронні марки і легалізує поштомати для Укрпошти.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW