Поки діє воєнний стан, купальний сезон на території Покровської громади не розпочнеться



Закріплення сонячної та теплої погоди у багатьох асоціюється з відпочинком біля водоймищ. Але під час активних бойових дій у Донецькій області таке дозвілля може закінчитися трагедією.

Про це йшла мова під час засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка, комісія прийняла рішення про заборону купання населення та використання водойм з оздоровчою чи спортивною метою та для відпочинку громадян.

Як зазначила заступниця начальника відділу запобігання НС Покровського РУ ГУ ДСНС України у Донецької області Тетяна Наумова, у Покровській громаді немає абсолютно безпечних місць для відпочинку на природі. 

«Через активні бойові дії частина населених пунктів громади та прибережних зон водних об'єктів перебували під обстрілами та можуть бути замінованими. Піротехніки у першу чергу проводять розмінування інфраструктури. Розміновувати прибережні зони водних об'єктів і місць масового відпочинку найближчим часом не планують», – роз'яснила Тетяна Наумова.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розпорядження Президента України від 14.07.2001 № 190-рп «Про невідкладні заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах», наказу МВС України від 10.04.2017 № 301 «Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об’єктах України», Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» та неможливості забезпечення цивільного захисту та укриття відпочиваючих в разі виникнення надзвичайної ситуації воєнного характеру та повітряної тривоги в місцях масового відпочинку на воді в літній період 2023 року з метою запобігання загибелі людей на водних об'єктах Покровської громади ЗАБОРОНЕНО:

  • функціонування зон відпочинку біля водойм, розташованих на території Покровської міської територіальної громади на період дії воєнного стану в Україні;
  • купання населення у невстановлених місцях на території громади, в тому числі в річках та ставках, які не визначені як місця масового відпочинку людей на воді та де відсутні сезонні рятувальні пости з рятувальниками.

Аби запобігти нещасним випадкам на водоймах, прийнято ряд рішень зокрема:

  • доручено на територіях громади орендарям ставків забезпечити об'єкти інформаційними (попереджувальними) табличками та стендами про заборону купання;
  • організувати патрулювання стихійних місць масового відпочинку та купання;
  • власникам і керівникам розважальних закладів поблизу води спільно з представниками Управління земельних ресурсів агропромислового розвитку Покровської МВА привести об'єкти у відповідність до вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах України;
  • керівникам закладів освіти запланувати та провести роз'яснення та бесіди із зазначеного питання серед підлітків та молоді.


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW