«Шахтар» розгромив «Зорю» та збільшив відрив від «Дніпра-1» до пʼяти очок, - ФОТО, ВІДЕО



У центральному матчі 28-го туру УПЛ «Шахтар» у Києві зустрічався із «Зорею».

На один із вирішальних поєдинків сезону наставник «оранжево-чорних» Ігор Йовічевіч знов провів ротацію на трьох позиціях: на правий фланг оборони повернувся Юхим Конопля, у центрі поля вийшов Артем Бондаренко, а лівого вінгера грав Дмитро Криськів, пише пресслужба донецького клубу.

Матч розпочався із хвилини мовчання на згадку про загиблих у війні захисників та мирних жителів України.

Активний початок гри і швидкий гол

«Шахтар» розгромив «Зорю» та збільшив відрив від «Дніпра-1» до пʼяти очок, - ФОТО, ВІДЕО, фото-1


«Шахтар» потужно стартував, уже у дебюті створивши декілька перспективних нагод, а на 5-й хвилині відкрив рахунок: Зубков розігнав швидку атаку й віддав у центр на Георгія Судакова, той першим дотиком підробив м’яч, а другим поклав його з лінії штрафного в правий нижній кут – 0:1.

«Шахтар» розгромив «Зорю» та збільшив відрив від «Дніпра-1» до пʼяти очок, - ФОТО, ВІДЕО, фото-2

Слідом за цим Судаков мав ще один шанс забити, але цього разу з паса Сікана не влучив під ліву стійку. «Зоря» відповіла контрвипадом з виходом Антюха майже сам на сам, та донеччан врятував своєчасний підкат Ракіцького.

«Шахтар» розгромив «Зорю» та збільшив відрив від «Дніпра-1» до пʼяти очок, - ФОТО, ВІДЕО, фото-3

Команди продовжували грати відкрито й обмінюватися моментами. Матвієнко після розіграшу кутового бив з льоту – повз площину воріт. Русин підкараулив обрізку Трубіна і пробив у ближній кут – кіпер «оранжево-чорних» виправився та перевів на корнер. Антюх небезпечно підсікав м’яч головою – трохи вище.

«Шахтар» розгромив «Зорю» та збільшив відрив від «Дніпра-1» до пʼяти очок, - ФОТО, ВІДЕО, фото-4

Зубков у швидкій атаці опинився на вигідній позиції, проте удар вийшов заслабким. Ближче до завершення тайму темп гри знизився, що позначилося на гостроті, але контроль над м’ячем та загалом ситуацією на полі залишався в донеччан.

«Шахтар» розгромив «Зорю» та збільшив відрив від «Дніпра-1» до пʼяти очок, - ФОТО, ВІДЕО, фото-5

За хвилину до перерви «гірники» були зобов’язані подвоїти рахунок, проте Криськів з прострілу Коноплі не поцілив у майже порожні ворота. Могли забити в роздягальню і луганці, коли Імереков головою спрямував м’яч за сантиметри над поперечиною.

Перевага – чисельна і в рахунку

Ледь розпочалася друга половина матчу, як господарі залишилися вдесятьох: Снурніцин вдарив ззаду по ногах Зубкова й отримав від арбітра пряму червону картку.

«Шахтар» розгромив «Зорю» та збільшив відрив від «Дніпра-1» до пʼяти очок, - ФОТО, ВІДЕО, фото-6

За кілька хвилин Шандор міг вилучати ще одного гравця «Зорі», але обмежився попередженням Бражку за його брудний підкат ззаду під Сікана за метр від лінії штрафного – Ракіцький з цього стандарту пробив трохи вище цілі.

«Шахтар» розгромив «Зорю» та збільшив відрив від «Дніпра-1» до пʼяти очок, - ФОТО, ВІДЕО, фото-7

Але й без цього «гірники» зуміли скористатися чисельною більшістю і на 59-й хвилині забили вдруге: Криськів чудовим пасом знайшов у штрафному Артема Бондаренка, який не зближуючись пробив під голкіпером – 0:2.

«Шахтар» розгромив «Зорю» та збільшив відрив від «Дніпра-1» до пʼяти очок, - ФОТО, ВІДЕО, фото-8

Цей гол зняв майже всі питання щодо результату зустрічі, і більшу частину тайму команди провели в позиційній боротьбі в центрі поля.

«Шахтар» розгромив «Зорю» та збільшив відрив від «Дніпра-1» до пʼяти очок, - ФОТО, ВІДЕО, фото-9

Спекотна погода звела швидкості до мінімуму, і тренерський штаб Ігора Йовічевіча вдався до замін: на поле вийшли Назарина, Гочолеішвілі й Топалов, а трохи згодом – Келсі та Джурасек. І саме свіжі гравці організували третє взяття воріт: Топалов отримав м’яч на лівому фланзі, промчав до штрафного й викотив у центр на Кевіна Келсі, який у дотик розстріляв сітку – це вже п’ятий гол венесуельського форварда.

«Шахтар» розгромив «Зорю» та збільшив відрив від «Дніпра-1» до пʼяти очок, - ФОТО, ВІДЕО, фото-10



3:0 – «Шахтар» упевнено перемагає «Зорю» і за два тури до завершення чемпіонату збільшує свій відрив від єдиного конкурента, «Дніпра-1», до 5 очок.

«Шахтар» розгромив «Зорю» та збільшив відрив від «Дніпра-1» до пʼяти очок, - ФОТО, ВІДЕО, фото-11



Оформити чемпіонський титул «гірники» можуть уже в наступному матчі, коли в неділю, 28 травня, прийматимуть саме дніпрян. Початок ключової гри сезону – о 15:00.

«Зоря» (Луганськ) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:3 (0:1)

Київ, стадіон «Динамо» імені В. Лобановського, без глядачів

Голи: 0:1 Судаков (5), 0:2 Бондаренко (59), 0:3 Келсі (83)

«Шахтар»: Трубін, Конопля (Гочолеішвілі, 76), Бондар, Ракіцький (Джурасек, 84), Матвієнко, Бондаренко, Степаненко (к), Судаков (Назарина, 75), Зубков, Криськів (Топалов, 76), Сікан (Келсі, 80)

Вилучення: Снурніцин (49, пряма червона картка)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW