Двох жителів Запоріжжя судили за коментарі та лайки під проросійськими постами в соцмережах



В Запоріжжі судили двох місцевих жителів за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України (ст. 436-2 КК України).

Про це повідомили в прес-службі Жовтневого районного суду.

39-річна жителька Запоріжжя під відео «Потери ВСУ 2022. 402000», яке їй надіслали в Телеграмі, написала «красота». Суд визнав її винною у виправдовуванні збройної агресії росії проти України(ч.1 ст. 436-2 КК України). З засудженою уклали угоду про визнання винуватості, за якою вона отримала 2 роки виправних робіт з вибробувальним строком 1 рік.

Також отримав вирок 65-річний пенсіонер, що працює на «Мотор Січі». З березня по липень 2022 року у забороненій в Україні соцмережі «Однокласнікі» він лайкав та перепощував публікації з проросійських пабліків. Серед цих публікацій наступні:

  • «Русские и русскоязычные граждане на Украине, особенно на ее юго-востоке и в Крыму, будут жить в условиях дружественного, демократического, цивилизованного государства, что их законные интересы будут обеспечены в соответствии с нормами международного права»;
  • «Послание Президента Российской Федерации 18 марта 2014 г. С праздником, Крым Осталось вернуть остальных»;
  • «Кто забывает историю, тому поправляют географию».

Суд визнав пенсіонера винним у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році (ч.2 ст. 436-2 КК України); та в повторному вчиненні цього злочину (ч.3 ст. 436-2 КК України). Засуджений розкаявся, що дозволило укласти угоду про визнання винуватості. Він отримав 5 років позбавлення волі без конфіскації майна з випробувальним строком 1 рік.

Як раніше писав 061, СБУ повідомила про підозру в колаборантстві настоятелю чоловічого монастиря УПЦ (мп) у Мелітополі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW