Україна отримає винищувачі F-16 від США щонайменше через кілька місяців



За словами міністра ВПС США Френка Кендалла, поставка винищувачів F-16 в Україну займе "у найкращому випадку кілька місяців".

Цю інформацію передає CNN.

Після оголошення президентом США Джо Байденом про підтримку спільних навчань з Україною, адміністрація США поки що не надала багато деталей щодо плану оснащення українських ВПС винищувачами американського виробництва або іншими літаками четвертого покоління.

Міністр Кендалл зазначив, що перед передачею винищувачів F-16 українській армії будуть опрацьовані різні деталі, і цей процес займе декілька місяців.

Він підкреслив, що підготовка нового пілота для літака F-16 зазвичай займає більше двох років, а курс перепідготовки для пілота, який певний час відійшов від керування цим типом літака, може тривати до п'яти місяців.

Це важлива новина, оскільки США раніше стверджували, що винищувачі не є першочерговим пріоритетом і кошти на допомогу Україні мали бути спрямовані на інші види озброєнь, такі як танки Abrams і ЗРК Patriot.

Проте зараз державний департамент США наголосив, що поставка винищувачів F-16 для України є пріоритетом, і працюватимуть над цією метою в найближчі місяці.

На додаток до цього, минулого тижня Велика Британія оголосила про створення міжнародної коаліції країн, яка буде навчати українських льотчиків, включаючи F-16. До цієї коаліції вже входять Британія, Нідерланди, Бельгія, Данія, США і Португалія, що підкреслює важливість співробітництва і підтримки з боку партнерів української армії.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW